Publicado 29/11/2021 12:10CET

Exteriors noliejarà un vol a Moçambic per a repatriar als espanyols per la nova variant de coronavirus

El ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, intervé en en una sessió plenària en el Congrés dels Diputats, a 23 de novembre de 2021, a Madrid, (Espanya).
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

   Dels 200 nacionals en la zona, 150 estan a Sud-àfrica i tornaran en vols comercials que segueixen operant amb Europa

   MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha xifrat en "una mica més de 200" els espanyols que es troben en els països del sud d'Àfrica més afectats per la variant ómicron de coronavirus i ha assenyalat que els recol·locaran en els vols de companyies que encara estan realitzant servici a Europa. A més el Ministeri noliejarà un vol des de Moçambic per a repatriar als nacionals que estan en eixe país.

   En declaracions a TVE, recollides per Europa Press, Albares ha assenyalat que la majoria es troba a Sud-àfrica, "uns 150" i la resta en diversos països de la regió.

   El ministre ha indicat que els estan col·locant en vols comercials a Europa que encara funcionen des de Sud-àfrica. Concretament ha explicat que hi ha dos companyies aèries que mai han arribat a suspendre els seus vols i dos més que els reprendran. "També d'altres països de la zona segueixen funcionant vols comercials", ha afegit.

   D'altra banda, ha avançat que Exteriors ha contractat un avió que enviarà a Moçambic per a repatriar als espanyols que es troben allí, ja que aquest país no compta amb vols a Europa. "Ho farem al llarg de la setmana, dimecres o dijous, probablement", ha apuntat.

   Albares ha enviat un missatge de tranquil·litat als espanyols i ha assegurat que tenen garantit el retorn a Espanya en vols comercials i ha insistit que no se'n van a escatimar "ni temps ni esforç" i que si és necessari es noliejaran els avions que siguen necessaris.

colaboracio