Fabra diu que hi ha "un canvi de persones" al Consell "però no de compromisos" i que el "gran repte" és crear ocupació

Máximo Buch Toma Posesión Junto A Alberto Fabra
EUROPA PRESS
Actualizado 23/1/2012 20:00:25 CET

Assenyala que a les mans de Verdeguer com a president d'Adif "està el nostre futur"

VALÈNCIA, 23 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha destacat este dilluns, durant l'acte de presa de possessió de Máximo Buch com a conseller d'Economia, Indústria i Comerç, que al Consell hi ha "un canvi de persones, però no de compromisos", i ha posat èmfasi que el "gran repte" del Govern valencià és contribuir a generar ocupació.

Máximo Buch ha pres possessió al Palau de la Generalitat, on ha jurat el seu càrrec en valencià. A l'acte ha assistit el seu antecessor i nou president d'Adif, Enrique Verdeguer, familiars del nou conseller, així com tots els membres del Govern valencià i nombrosos representants del món econòmic i empresarial de la Comunitat Valenciana.

Entre els quals hi ha, es trobaven el president de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval), José Vicente, i el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris, entre d'altres. També ha acudit l'alcaldessa de València, Rita Barberá; l'arquebisbe, monsenyor Carlos Osoro; el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía; i nombrosos diputats populars, entre moltes altres personalitats.

Després de la lectura del decret pel qual se cessa a Verdeguer i es nomena a Buch i després de la jura del càrrec, el cap del Consell ha destacat que el nou conseller té "gran experiència" en el món empresarial, i ha dit d'ell que és "un emprenedor i una persona que no es conforma amb la situació actual, que sempre està lluitant per a aconseguir millors condicions i millors metes".

Segons la seua opinió, "això és el que necessita la Comunitat Valenciana" i, alhora, ha incidit que Buch és "conscient" de la situació actual. En esta línia, Fabra ha subratllat que l'"experiència, compromís i este historial que ha fet que siga un prestigiós economista i una persona que a nivell financer ha ajudat tant a tantes empreses i a tants ens a tirar endavant pot aportar tant a la Comunitat Valenciana i a la Conselleria".

Alberto Fabra ha manifestat que la Comunitat necessita "persones compromeses, que creguen que podem eixir d'esta", tot i que ha indicat que, per a això, "hem d'aportar el que té de millor nosaltres mateixos perquè, conjuntament, poder posar a sobre de la taula aquelles polítiques que ens facen creure en nosaltres mateixos i també ajudar que ho faça la societat".

Sobre esta qüestió, ha subratllat que la Generalitat "no crea ocupació, però ajuda a crear-la". En este sentit, ha destacat la necessitat de crear "un escenari de facilitat que ajude els empresaris a creure en esta terra, a confiar en la Generalitat i a fer possible que entre tots anem fent camí de prosperitat i benestar".

colaboracio