Feijóo defèn el "bilingüisme cordial" per a recuperar la "convivència pacífica" a Catalunya

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb la presidenta de l'AEB, Ana Losada
PP
Publicado: miércoles, 5 octubre 2022 18:54

   MADRID, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha defès aquest dimecres, en una trobada amb l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), un "bilingüisme cordial" que és "imprescindible" per a recuperar la convivència pacífica a Catalunya, recalcant que el "compliment" de la Constitució és "la millor ferramenta perquè els alumnes puguen estudiar en català i en espanyol".

   En la reunió que ha mantingut el líder del PP amb la presidenta de l'AEB, Ana Losada, Feijóo ha manifestat el suport del partit "en la defensa de l'espanyol com a llengua vehicular en tota Espanya" i s'ha compromès a "treballar junts" per eixe objectiu, dins de "un marc normatiu que reconega els drets lingüístics". L'associació, en paraules de la seua màxima responsable, també ha compartit el "bilingüisme cordial" que defenen els 'populars'.

   En un comunicat, el PP ha insistit en la seua defensa del compliment de la Constitució com "la millor ferramenta perquè els alumnes a Catalunya puguen estudiar en català i en espanyol", "respectant sempre", segons han recordat, "les sentències dels tribunals de Justícia".

   En aquest punt, els de Feijóo han assenyalat que el Partit Popular ja va interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra les lleis amb les quals la Generalitat, segons el PP, "obliga la immersió lingüística i a una educació monolingüe en català".

   El líder del PP ha lamentat que el Govern "no haja fet ús de la seua prerrogativa constitucional" per a "frenar aquesta imposició separatista" i ha insistit en un "bilingüisme real i equilibrat en "tota Espanya".

   Aquestes trobades de Feijóo es produïxen unes dos setmanes després de la manifestació que la plataforma Escuela de Todos va convocar a mitjan setembre a Barcelona sota el lema 'Español, lengua vehicular'.

   Dirigents del PP, Cs i Vox van assistir a eixa convocatòria, si bé la formació d'Inés Arrimadas i la de Santiago Abascal, van recriminar al president del PP la seua absència en eixa marxa. Feijóo clausurava eixe mateix dia la Interparlamentària del PP a Toledo i, en el seu lloc va enviar a la secretària general del PP i portaveu en el Congrés, Cuca Gamarra.

   Els 'populars' han donat suport des del primer moment casos com el del xiquet de Canet. En aquest cas, va acusar el Govern de Pedro Sánchez de deixar "desemparat" al menor, que estava sent víctima d'assetjament després que els seus pares sol·licitaren un 25% de classes en castellà.