Una felicitació nadalenca de Vox es fa viral en ser blancs els tres Reis d'Orient

Publicado 11/12/2019 17:21:38CET
Les dos felicitacions de Vox Cadis enviades
CEDIDA

CADIS, 11 Dic. (EUROPA PRESS) -

Una felicitació nadalenca de Vox Cadis, enviada per "una filtració malintencionada" en ser "un esbós", segons el partit, s'ha fet viral el matí d'aquest dimecres per xarxes socials i Whatsapp en aparéixer en la foto triada els tres Reis d'Orient de pell blanca. Posteriorment, el partit ha manat la felicitació oficial que volia al principi.

Fonts del partit han explicat a Europa Press que es tractava d'un esbós i a més han assenyalat que la foto dels tres Reis d'Orient havia sigut agafada d'un banc d'imatges. Així mateix, han incidit que s'ha tractat d'una filtració malintencionada".

No obstant açò, malgrat l'"error" esmenat, ha donat temps perquè la imatge es fera viral. Així, fins al propi alcalde de Cadis, José María González, s'ha pronunciat en el seu compte oficial de Twitter afirmant: "És terrible que precisament aquesta terra que beu de cinc arrels, entre elles l'afrodescendent, es tergiverse la història, s'estenga el racisme fins en les tradicions populars. Així és l'odi de l'extrema dreta".

A partir d'ací, els comentaris en les xarxes socials es compten per centenars, des dels qui critiquen Vox per "buscar la polèmica" fins als qui creuen que "hi ha desenes d'imatges i frescs antics de tres reis blancs des de fa segles".

colaboracio