Publicado 18/10/2021 14:50CET

Feliu Ventura tancarà la seua gira 'Convocatòria' al Teatre Principal de València

Feliu Ventura tancarà el seu gira 'Convocatòria' en el Teatre Principal de València
REMITIDA GVA

   VALÈNCIA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   Feliu Ventura tancarà la seua gira 'Convocatòria', que ha rodat durant dos anys --pandèmia inclosa-- per tot el país amb més d'un centenar de dates, amb un concert especial el 17 de desembre al Teatre Principal de València.

   L'espectacle, titulat 'Feliu Ventura, amics i referents' posarà un sofà a l'escenari per a convidar a les veus "imprescindibles" del cantautor: Ovidi4, Pep Gimeno 'Botifarra', Carles Caselles, Sandra Monfort, Ginestà, Miquel Gil i Xiomara Abello, així com alguna sorpresa més, informa la Conselleria de Cultura en un comunicat.

   El concert serà un espectacle quasi col·lectiu d'himnes xicotets, domèstics i assemblearis que converteix el tancament del seu últim treball en una fi de festa en la cuina, de matinada. Una celebració per a cantar a l'amor i al demà, a través de les cançons de Feliu Ventura, però també de les veus que ell admira. Les entrades ja estan a la venda en taquilla.ivc.gva.es.

   Si el seu últim lliure-disc 'Convocatòria' era una assemblea oberta i sense ordre del dia, amb textos de referents polítics i socials para (re)pensar el món conjuntament, l'espectacle de tancament és una "invitació a ajuntar en un escenari a alguns dels referents de la música en valencià i atrevir-se a despedir l'any i el seu treball col·lectivament, en directe".

   La directora adjunta de Música i Cultura Popular en l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha explicat: "Seguim portant la música al Teatre Principal de València en totes les seues versions i estils i estem contents de poder acollir artistes i projectes com aquest últim treball de Feliu Ventura, que ha recorregut un camí difícil però fructífer en plena pandèmia i que ara despedirà la gira molt bé acompanyat".

EDICIÓ NADALENCA

   Afig que el cicle 'Música al Principal' "tornarà a tindre enguany una edició nadalenca que oferirà quatre concerts molt especials i que anirem presentant progressivament".

   'Convocatòria' va ser presentat a la Fira Mediterrània de Manresa, a l'octubre de 2019 i a aquell primer concert li han seguit més d'un centenar de dates.

   El disc conté 11 cançons que beuen del 'pop-rock' i de la música mediterrània. Publicat en format lliure, és una apel·lació a la intel·ligència col·lectiva en temps de crisi, i conté també textos de pensadors contemporanis pròxims a l'autor --"amics i referents"-- que acompanyen cada cançó; són Santiago Alba Rico, Jordi Cuixart, Natza Farré, David Fernàndez, Josep Vicent Frechina, Marco Granell, Özgür Günes, Sònia Moll, Martxelo Otamendi, Gemma Pasqual, Maribel Servera, Carlos Taibo, Júlia Taurinyà i Mateu Xurí.

colaboracio