Ferides quatre persones en un atac contra una escola en l'est de Rússia

Publicado 19/1/2018 11:01:33CET

MADRID, 19 Ene. (EUROPA PRESS) -

Almenys quatre persones han resultat ferides aquest divendres a causa d'un atac contra una escola en la localitat russa d'Ulan-Udé, capital de la república de Buriatia (este).

Fonts oficials citades per l'agència russa de notícies Sputnik han indicat que l'atac hauria sigut obra de tres persones que van llançar un còctel molotov en l'interior de les instal·lacions, després de la qual cosa van agredir els xiquets i professors que fugien.

"Ara s'està esbrinant amb què els colpejaven", han assenyalat, detallant que els ferits són una professora i tres alumnes. A ells caldria afegir a un dels atacants, que també ha resultat ferit. "Els altres dos van aconseguir escapar", han ressaltat.

Prèviament, el Ministeri d'Emergències de Buriatia havia indicat que l'incendi havia sigut provocat per un alumne. Un total de 500 persones han sigut evacuades a causa de l'atac.

El Comité d'Investigació de la república ha anunciat l'obertura d'un expedient penal contra el detingut, al que ha descrit com "un alumne sospitós d'homicidi en grau de temptativa". "Les circumstàncies i els motius del crim s'estan esbrinant", ha afegit.

En aquest sentit, la Fiscalia ha apuntat que l'estudiant "tenia un destral amb la qual va infligir danys corporals a altres alumnes i al professor, així com un ganivet amb el qual va intentar tallar-se".

L'incident ha tingut a penes uns dies després que catorze xiquets i una professora resultaren ferits en el que en un primer moment va ser descrit com una baralla amb ganivets en un col·legi de la localitat russa de Perm, situada el nord-est de Moscou.

No obstant açò, el Comité d'Investigació de Rússia va afirmar posteriorment que els joves s'havien confabulat per a perpetrar l'atac i va qualificar el cas d'homicidi premeditat en grau de temptativa.

colaboracio