Fernando Simón: "No és probable que la pigota de la mona tinga una transmissió important però no es pot descartar"

Archivo - El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergncies Sanitries -CAUS-, Fernando Simón, en imatge d'arxiu
Isaac Buj - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 18 mayo 2022 14:06

   VALNCIA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

   El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergncies

   Sanitries, Fernando Simón, ha assenyalat aquest dimecres que "no és probable que la pigota de la mona generar una transmissió important, per no es pot descartar". Per a, ha assenyalat que cal tindre molta cura i, en eixe sentit, ha recalcat que estan treballant amb totes les hiptesis possibles.

   Així ho ha apuntat en declaracions als mitjans a Valncia, on participa en la I Cimera Internacional de Gestió de Pandmies. Simón ha subratllat que, fins ara, no s'han detectat casos confirmats a Espanya, mentre que sí que s'han identificat al Regne Unit i a Portugal.

   Sobre aquest tema, ha explicat que la pigota de la mona és una malaltia que, fins ara, se circumscrivia a frica i era una patologia semblant a la pigota humana, que es va eradicar al final dels anys 70, i que es va transmetre dels micos a humans i que, en general, entre els humans, tenia molt poca transmissió, molt baixa.

   De fet, els brots fins a fa pocs anys "no tenien més d'una segona generació de transmissió, per en els últims sí que s'han detectat de fins a de tercera i quarta generació, que són brots molt xicotets, autolimitats.

   En aquest cas, est associat a grups poblacionals molt concrets i s'est investigant la causa i, sobretot, la qual cosa més interessa, l'origen, que deuria ser algun cas proviniente d'frica. Així, cal estudiar els casos confirmats en el Regne Units i a Portugal i si es confirmen els casos sospitosos d'Espanya.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià