Publicado 02/12/2020 14:43CET

FGV instal·larà màquines de venda automàtica de títols plenament accessibles en estacions de Metrovalencia

Màquina accessible
GVA

VALÈNCIA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia màquines de venda automàtica de títols plenament accessibles, tant per a les persones de mobilitat reduïda com per a les persones discapacitades sensorials, cognitives i intel·lectuals.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha realitzat aquest anunci en la jornada prèvia a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, on ha explicat que aquestes noves màquines, desenvolupades per FGV en col·laboració amb diferents entitats i associacions integrades en el Comité d'Accessibilitat de l'empresa pública, "se n'aniran incorporant en les pròximes setmanes a les estacions de Metrovalencia".

Arcadi España ha explicat que aquest projecte se suma a les diferents propostes que la Generalitat impulsa en Metrovalencia i TRAM d'Alacant "per a aconseguir un transport accessible per a totes les persones i respondre així les necessitats que plantegen les entitats i associacions que representen a aquests col·lectius", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El Comité d'Accessibilitat d'FGV va presentar el prototip al Comité Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), en el qual participen Cocemfe, ONCE, Plena Inclusió, Aspaym i Aspas, que han aportat durant el procés de desenvolupament la seua experiència i necessitats.

CARACTERÍSTIQUES

Entre les principals característiques d'accessibilitat de les màquines destaquen la ubicació d'una pantalla tàctil de 19" amb majors prestacions gràfiques; disponibilitat d'ajuda a l'usuari i programari accessible, que combina la navegació per veu, en la qual s'utilitza un llenguatge fàcil, recolzat per icones, amb quadrants d'alt contrast.

Tots els elements, inclosos els quadrants per a la navegació per veu, estan identificats per Braille, i disposen d'elements lluminosos que s'encenen quan cal operar en ells. Aquestes màquines inclouen bucles d'inducció.

A més, les noves màquines només permeten el pagament amb targeta de crèdit/dèbit amb xip amb i sense contacte, d'acord amb les noves tendències i amb menor cost de manteniment, i es podran realitzar recarregues en qualsevol tipus de suport amb xip o dispositiu amb tecnologia NFC. Les noves terminals solament expendran suports de PVC, la qual cosa constitueix una novetat ja que les actuals solament ho fan en cartó.

colaboracio