La fideuà busca el seu lloc en el menú de Setmana Santa amb un concurs online

La fideuá busca buit en el menú de Setmana Santa
ASOCIACIÓN GASTRONÓMICA FIDEU DE GANDIA
Publicado: jueves, 9 abril 2020 15:49

VALNCIA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Gastronmica Fideu de Gandia (Valncia) impulsa un concurs online per a posicionar aquest emblemtic plat en totes les llars espanyoles fins que acabe l'estat d'alarma pel coronavirus.

La fideu és una de les receptes estrela de la gastronomia valenciana, per també una alternativa ideal per a la taula durant la Setmana Santa, poca en la qual tradicionalment no es consumeix carn, destaca l'organització en un comunicat.

Per a, la iniciativa pretén descobrir als cuiners que s'amaguen en tota Espanya en un moment en el qual la cuina tradicional cobra protagonisme en totes les cases per la quarantena.

Es tracta d'un concurs a través de Facebook i Instagram que estar actiu fins al final del confinament decretat pel Govern.

Més enll de donar a conéixer talents ocults, l'objectiu és posar en valor la fideu, la histria que l'envolta i l'autntica recepta com un mitj de vehicular la tradició culinria de La Safor i estendre-la més enll de la Comunitat Valenciana.

En la competició pot participar qualsevol persona major d'edat que seguisca els perfils de l'Associació Fideu de Gandia en xarxes socials: 'www.facebook.com/fideuadegandia.org/' i '@fideuadegandia' en Instagram.

Els participants han de publicar la foto de la seua fideu amb les etiquetes '#FideuEnCasa' i '#FideuDeGandia' i respondre dos senzilles preguntes: com es deia la barca on es va cuinar la primera fideu i quals són els ingredients originals de la fideu de Gandia.

Totes les imatges dels participants es publicaran en els perfils oficials, mostrant així la implicació dels concursants en l'elaboració i difusió d'aquest plat.

PREMIS: CAP DE SETMANA GASTRONMIC AMB PASSEIG AMB VAIXELL

El primer classificat es portar un cap de setmana gastronmic a Gandia per a dos persones, amb allotjament en RH Bayren Hotel & Spa, un taller de cuina sobre la fideu de Gandia i un tast de cervesa artesanal Terrnea. També gaudir d'un passeig amb vaixell per la costa de Gandia, cortesia de Mundo Marino Excursiones i amb data a concretar amb el guanyador.

La 'plata' i el 'bronze' rebran un obsequi centrat en l'mbit turístic perqu puguen gaudir de les possibilitats que ofereix la ciutat de Gandia. A més dels tres premis es realitzar un sorteig entre tots els participants amb l'aplicació Sortea2.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià