Publicado 19/04/2021 12:44CET

La FIFA rebutja la Superliga europea, una competició "separatista i tancada"

Archivo - Arxiu - Gianni Infantino, president de la FIFA
Kurt Schorrer/FIFA/dpa - Archivo

   MADRID, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

   La FIFA ha mostrat aquest dilluns el seu rebuig a la creació de la Superlliga europea, una competició "separatista i tancada" que no respecta els principi de "solidaritat, inclusió, integritat i redistribució econòmica", i ha demanat a totes les parts implicades que mantinguen "un diàleg tranquil, constructiu i equilibrat" per "el bé del futbol".

   "La FIFA desitja aclarir que es manté ferma en favor de la solidaritat en el futbol i d'un model de redistribució equitativa que puga contribuir al desenvolupament del futbol com esport, especialment a nivell mundial. El desenvolupament el futbol mundial és la missió principal de la FIFA", va assenyalar en un comunicat.

   Dotze clubs europeus, entre ells el Reial Madrid, el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid, han anunciat aquesta matinada la fundació d'una Superlliga, que estarà composta per un total de 20 equips, disposats a tindre converses amb UEFA i FIFA. Al projecte també s'han unit els italians Juventus, AC Milà i Inter de Milà i els anglesos Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham i Arsenal.

   Prèviament, la UEFA, la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), LaLiga, la Federació Anglesa de Futbol (FA), la Premier League, la Federació Italiana de Futbol (FIGC) i la Serie A van criticar el "cínic projecte" de creació de la Superlliga europea, que segons ells solament busca "l'interés propi d'uns pocs" en un moment en el qual és imprescindible "la solidaritat", i anunciaven que prendrien "mesures" si es duguera a terme.

   L'organisme rector del futbol mundial va explicar que qualsevol competició ha de regir-se per "els principis bàsics de solidaritat, inclusió, integritat i redistribució econòmica equitativa". "A més, els òrgans rectors del futbol haurien d'emprar tots els mitjans legals, esportius i diplomàtics per a garantir que açò seguisca sent així", va subratllar. "En aquest context, la FIFA solament pot expressar la seua desaprovació a una lliga separatista europea tancada fora de les estructures futbolístiques internacionals i sense respectar els principis abans esmentats", va afegir.

   "La FIFA sempre defèn l'unitat en el futbol mundial i demana a totes les parts involucrades en debats acalorats que entaulen un diàleg tranquil, constructiu i equilibrat pel bé de l'esport i amb un esperit de solidaritat i joc net. La FIFA, per descomptat, farà tot el que siga necessari per a contribuir a un camí harmonitzat cap als interessos generals del futbol", va concloure.

Contador
colaboracio