FIFA i UEFA expressen la seua "enorme preocupació" per la situació de la RFEF

Juan Luis Larrea i Gianni Infantino, president de la RFEF i FIFA
RFEF
Publicado 15/12/2017 18:37:53CET

MADRID, 15 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Federació Internacional de Futbol (FIFA) i la UEFA han mostrat la seua "enorme preocupació" per la situació per la qual travessa la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i han anunciat la seua intenció de viatjar a Espanya per mantenir una reunió "amb les més altes instàncies" per informar-s'hi.

Així ho afirma la RFEF en un comunicat, en resposta a la informació avançada per El País, segons la qual, la FIFA hauria amenaçat a Espanya amb la no participació al Mundial de Rússia per la suposada ingerència del Govern espanyol en el procés de les eleccions a la presidència de la Federació Espanyola.

En la nota, l'organisme federatiu informa que al sorteig del Mundial de Rússia, celebrat el passat 1 de desembre a Moscou, el president de la RFEF, Juan Luis Larrea, es va reunir amb representants de FIFA i UEFA.

"En aquestes reunions els representants de FIFA i UEFA van mostrar una enorme preocupació per la situació que està travessant la Reial Federació Espanyola de Futbol i van manifestar el seu més ferm interès a desplaçar-se a Espanya i mantenir, al més prompte possible, una reunió amb les més altes instàncies esportives del nostre país, amb la finalitat de tenir un millor i més ampli coneixement del tema", assenyala.

Per això, la RFEF va traslladar aquesta "inquietud" al Ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, i al secretari d'Estat per a l'Esport, José Ramón Lete, en una missiva, segons va poder saber Europa Press amb data del passat dimarts 12 de desembre, "i estan a l'espera que es concrete una data per poder celebrar la citada reunió".

"És desig de la Real Federació Espanyola de Futbol que tot torne a la normalitat, que ha sigut l'objectiu principal de l'actual equip directiu, donant per fet que tots desitgem que la selecció espanyola participe al Mundial de Rússia 2018, pel qual tan brillantment s'ha classificat", afegeix.

Finalment, la RFEF va recordar que als seus Estatuts es recull que, com a afiliada a la FIFA i a la UEFA, l'orgamnisme presidit per Larrea es compromet a "respectar en tot moment els estatuts, reglaments i decisions de la FIFA i de la UEFA".

colaboracio