Fira València inicia negociacions per a un nou ERO que podria afectar un màxim de 63 treballadors

Fira València
J.L.PERALES/FGV
Actualizado 14/12/2017 19:08:09 CET

VALÈNCIA, 14 Dic. (EUROPA PRESS) -

Fira València ha iniciat converses per a l'elaboració d'un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que podria afectar un màxim de 63 treballadors de la seua plantilla, segons ha pogut saber Europa Press.

Durant el mes de novembre, la institució va començar a notificar als 106 treballadors despedits en l'Expedient de Regulació d'Ocupació de 2011 la seua reincorporació a l'empresa al llarg d'este mes. Així es complia la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que al novembre de 2016 va anul·lar aquest ERO. Ja en aquell moment des de Feria Valencia van anunciar que prepararien un altre ERO una vegada es reincorporaren els extreballadors.

D'aquestos 106 treballadors, 68 han demanat reincorporar-se i se'ls ha donat d'alta en la Seguretat Social. Este nou ERO no afectarà la totalitat dels treballadors readmesos -en ser un màxim de 63 ocupacions els que es veurien afectats- i pot incloure altres treballadors que no van ser despedits per l'ERO de 2011.

Al novembre del passat any el TSJCV va admetre els recursos interposats pels empleats despedits contra la Resolució de la Direcció general de Treball, Cooperativisme i Economia Social, de 24 de gener de 2011, per la qual s'autoritzava a la Fira a extingir les relacions laborals de fins a un màxim de 106 treballadors.

El TSJCV va estimar els recursos per diversos motius encara que principalment va considerar que s'havia produït un frau de llei en la tramitació de l'expedient, ja que "la totalitat del procediment ha consistit en l'aparent realització de tots aquells tràmits per a l'adequada tramitació d'un ERO però de tal forma que la finalitat d'aquest precepte no s'haja complit".

Fira València va recórrer després esta fallada davant el TS, però en una providència del passat 19 d'octubre, la secció primera de la sala contenciosa administrativa del Suprem va acordar inadmetre a tràmit este recurs en considerar que en l'escrit de preparació d'eixa al·legació "no s'ha justificat que les infraccions imputades hagen sigut rellevants i determinants de la decisió adoptada en la resolució que es pretén recórrer". La institució firal va anunciar en el seu moment que demanaria al TS un aclariment de la seua resolució.

colaboracio