Publicado 13/7/2020 16:02:44 +02:00CET

Fiscal delegada de violència de gènere a València afirma que amb l'estat d'alarma "van desaparéixer les denúncies"

Rosa Guiralt en Els Corts
CORTS

Creu que es necessitava major atenció presencial des dels diferents recursos i va haver-hi "desinformació"

VALÈNCIA, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

La fiscal delegada de violència sobre les dones de València, Rosa Guiralt, ha explicat aquest dilluns que durant el primer mes de vigència de l'estat d'alarma per la pandèmia de Covid-19 "van desaparéixer les denúncies" i les dones "van quedar callades" i ha trobat a faltar que dins de la informació institucional es transmetera el missatge que "no estaven soles", així com una major atenció presencial.

Així s'ha pronunciat Guiralt en la seua compareixença davant la Comissió de Justícia de Les Corts per a explicar el treball realitzat durant la crisi del coronavirus i realitzar aportacions de cara a la reconstrucció.

Ha recordat que des que el 14 de març es decretara l'estat d'alarma "a la Comunitat Valenciana van desaparéixer les denúncies de dones per violència de gènere" i eixa situació es va perllongar durant prop d'un mes, fins que a mitjan abril van començar a entrar algunes.

Açò els "va alarmar", ha subratllat, perquè no estan acostumats a eixos nombres i mentrestant sentia en els mitjans de comunicació que havien augmentat les telefonades a diferents recursos com la Xarxa Dona24 hores, l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte, la Policia o el 016.

La fiscal ha assenyalat que durant eixe període de confinament les forces de seguretat han estat vigilant i controlant eixes dones "de manera molt intensa", sobretot a les quals presenten un risc mitjà, alt i extrem, a les quals "no han deixat en cap moment soles", però han sigut atencions telefòniques.

"Ens feia falta un poc més? Sí. Dins de la informació que s'ha donat des de les institucions a les víctimes dir-los no esteu soles, les institucions estan amb vostés" i dins de les institucions, els tribunals, ha indicat la fiscal.

Per açò, ha preguntat "com és possible que les ciutadanes que pateixen violència de gènere no s'assabentaren que els jutjats no estan tancats". "Va haver-hi desinformació", ha lamentat. "Som un servici públic i estem per a servir a la ciutadania, que és la que ens paga, li devem un respecte i estar en presència per a tot allò que necessiten", ha agregat.

Al seu juí, l'accés a la justícia "no s'ha garantit per a res" i en violència de gènere "no hi ha un altre remei que estar davant d'elles, parlar amb elles".

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Las 5 cosas que hace 6 meses no sabías de la COVID-19 y el SARS CoV-2 y que ahora debes dominar

 2. 2

  Localizan en buen estado en la provincia de Córdoba el helicóptero robado en la BRIF de Cuenca

 3. 3

  Muere uno de los dos heridos en el accidente del hidroavión de Lobios (Ourense), un vecino de Portugal de 65 años

 4. 4

  Primeras imágenes de Kiko Matamoros en su traslado de hospital

 5. 5

  Investigan a un vecino de Mairena del Alcor (Sevilla) por tener un arma de guerra expuesta en una finca privada