Fiscal parla de "crònica d'una rebel·lió anunciada" i demana confirmar el processament d'investigats pel procés

Publicado 18/6/2018 16:08:34CET

Les defenses al·ludeixen a la nova situació política per a demanar que s'anul·le la investigació i les presons

MADRID, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

El fiscal del Tribunal Suprem Fidel Cadena ha sol·licitat aquest dilluns a la Sala penal del Tribunal Suprem que confirme el processament de l'expresident Carles Puigdemont i de la resta dels investigats pel procés d'independència a Catalunya en considerar que la seua actuació pot qualificar-se, parafrasejant Gabriel García Márquez, de ser la "crònica d'una rebel·lió anunciada". Per açò demana que les conclusions de l'instructor de la causa, Pablo Llarena, es confirmen "en tots els seus termes".

Així ho han assenyalat fonts presents en la vista d'apel·lació celebrada davant els magistrats Miguel Colmenero Menéndez, Alberto Jorge Barreiro i Vicente Magro, que han escoltat durant tres hores i mitja els arguments dels recursos d'un total de 16 processats, a més del defès per l'acusació popular exercida per Vox.

Les defenses ha al·ludit al nou moment polític -sense concretar si es referien al canvi de Govern-, i fins i tot al fet que "el dret penal també és negociació", per a insistir que tant el processament com els ordes de presó dictades per Llarena han de ser revocades.

colaboracio