Fiscalia arxiva la denúncia d'Unió de Consumidors pel tancament d'iDental

Clínica Idental (arxiu)
Europa Press
Publicado 20/6/2018 17:54:24CET

VALÈNCIA, 20 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia Provincial de València ha arxivat les diligències d'investigació penal obertes arran de la denúncia presentada per la Unió de Consumidors pel tancament de les clíniques iDental en considerar que no existeixen de moment dades suficients que indiquen que els fets denunciats siguen constitutius de delicte.

La Unió de Consumidors de València va interposar el passat 30 de maig una denúncia en la qual sol·licitava que, davant un possible delicte d'estafa i abandó de pacients, s'investigara l'actuació d'aquestes clíniques, que encara no havien procedit al tancament total, a fi dels perjuís econòmics i de salut que han ocasionat al consumidor, recorda l'entitat en un comunicat.

Segons la fiscal, de la lectura de les actuacions resulta que la denúncia no aporta dades concretes que permeten iniciar investigació alguna, doncs no es detallen dades d'identitat de possibles persones afectades, de les quals no consta a més la intenció de denunciar judicialment, i per açò "no existeixen de moment dades suficients que indiquen que els fets denunciats siguen constitutius d'infracció penal".

En un comunicat, la Unió de Consumidors lamenta que "després del tancament definitiu de les Clíniques IDental, 20.000 valencians es troben indefensos i desconcertats amb un important problema econòmic i de salut, i sense una resposta satisfactòria ni per part de l'administració ni per part de la justícia".

L'entitat apunta que està tramitant i assessorant els afectats i sol·licitant les financeres dels crèdits concedits per als tractaments odontològics que paralitzen el cobrament de les quotes pendents als consumidors afectats.

"FALTA D'INTERÉS"

El secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, lamenta la decisió de la Fiscalia Provincial de València secció penal, "sobretot per la falta d'interés a investigar els fets denunciats que estan perjudicant a milers de valencians".

"En canvi, aquest criteri no és compartit per altres Fiscalies Provincials que sí han iniciat diligències penals per a investigar", afig.

La Unió de Consumidors de València considera que "aquest tipus d'actuacions no poden quedar sense resposta per part de les diferents administracions en els seus respectius àmbits d'actuació, tant administratiu com judicial".

L'UCV continua "tramitant les reclamacions dels afectats i sol·licitant la paralització dels cobraments dels crèdits i a l'espera de la resposta de la Fiscalia Provincial de València secció drets dels consumidors quant a la sol·licitud d'una acció col·lectiva per a paralització dels préstecs de finançament".

colaboracio