Publicado 8/7/2020 18:35:48 +02:00CET

Fiscalia investiga d'ofici si va haver-hi delicte d'odi en el tracte a un passatger negre en el metro de València

Adhesius que senyalitzen la separació obligatòria per a asseure's en el metre amb motiu del coronavirus
FGV - Archivo

VALÈNCIA, 8 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de València investiga d'ofici per possible delicte d'odi l'altercat registrat el cap de setmana passat en el metro de València amb un home negre que va ser retingut per, presumptament, per un mal ús de la mascareta davant de la Covid-19.

Segons ha pogut saber Europa Press, Susana Gisbert, fiscal delegada de delictes d'odi a València, ha decidit, després d'analitzar l'incident, incoar diligències d'investigació d'ofici amb l'objectiu que s'aclarisquen els fets i s'acredite la identitat de les persones que van intervenir en l'incident.

Els fets es remunten al cap de setmana, en un tren de Metrovalencia de la Línia 1 que uneix Bétera i Vilanova de Castelló, en el qual personal de seguretat va retindre i va desallotjar un passatger que, pel que sembla, no portava adequadament la mascareta dins del vagó.

En les imatges difoses en xarxes socials, s'aprecia com dos vigilants, ajudats per dos passatgers, intenten immobilitzar i emmanillar l'home. Nombrosos usuaris van atribuir l'actitud dels vigilants al fet que el jove és negre.

En un moment donat, ho subjecten del coll i el jove, al seu torn, propina diverses patades al personal de seguretat, mentre alguns testimonis demanen al personal que ho solten. L'home diu a un dels vigilants "racista". Després d'emmanillar-li, li indiquen que s'assente però ell es puja damunt dels seients.

Després de conéixer-se l'incident, des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) també s'ha obert una investigació per a aclarir l'ocorregut i ha sol·licitat la gravació completa de les càmeres de seguretat per a analitzar tota la seqüència amb la finalitat de determinar el detonant de l'incident, i s'ha sol·licitat un informe a l'empresa de seguretat per a prendre les mesures que siguen necessàries.

colaboracio