Publicado 04/03/2021 13:46CET

Fiscalia veu "llum" en residències valencianes però demana no baixar la guàrdia després de quasi 1.000 morts en 2 mesos

Archivo - Arxive - Residència d'Alzira (València)
EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de València veu "una mica de llum" en les residències de persones grans de la Comunitat Valenciana però ha demanat no baixar la guàrdia davant de la Covid-19 després de quasi 1.000 morts en dos mesos.

Així ho ha indicat en declaracions a Europa Press la fiscal coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, qui ha advertit que seguix havent-hi contagis en centres majors encara que s'ha experimentat una disminució amb l'administració de la vacuna contra el coronavirus.

Segons les dades que Fiscalia ha traslladat a Madrid, a data 1 de març s'han comptabilitzat 11.000 residents contagiats a la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia i 1.966 morts. D'aquest, 939 van morir entre la segona setmana de gener i l'1 de març.

En les últims dies està baixant el nombre de residents contagiats gràcies a la vacuna que s'administra en els centres de majors: "Ara ja van minvant els contagis i els ancians que moren són els que van patir la malaltia amb anterioritat", ha comentat Lanuza.

La fiscal ha ressaltat que la vacunació està funcionant en l'autonomia, així com els mitjans posats a la disposició de les residències i dels majors per a atallar el virus.

Actualment, en la Fiscalia hi ha obertes 15 diligències preprocessals civils per a supervisar l'actuació de les residències i oferir-los ajuda en cas de necessitar-ho: huit en la província de València, dos en la d'Alacant i cinc en la de Castelló.

Així mateix, des del ministeri públic es plantegen fer les visites als centres de majors de manera online amb l'objectiu d'evitar la presencialitat i previndre qualsevol tipus de contagi. "La idea és organitzar-ho així fins que sapiem que estan vacunades totes les residències", ha comentat la fiscal.

Segons les últimes dades aportades per la Conselleria de Sanitat, els casos positius en residències de majors s'han reduït a 70 (set en la província de Castelló, 23 en la província d'Alacant i 40 en la província de València).

A més, actualment es troben sota vigilància activa de control sanitari 33 residències a la Comunitat Valenciana: cinc en la província de Castelló, 13 en la d'Alacant i 15 en la de València.

colaboracio