La flota de l''Aquarius' arribarà escalonadament a València i s'atendran les necessitats de manera individualitzada

Aquarius
MÉDICOS SIN FRONTERAS TWITTER
Publicado 14/6/2018 15:17:06CET

Calvo diu que la recepció ha de ser "respectuosa i tranquil·la" sense polítics i Puig agrega: "La sobrietat és la resposta"

VALÈNCIA, 14 Jun. (EUROPA PRESS) -

La flota de tres vaixells que transporta els més de 600 passatgers de l''Aquarius' arribarà de manera escalonada, previsiblement diumenge, al port de València perquè done temps a una recepció "respectuosa i acollidora" i una atenció física, psicològica i jurídica adequada. A més, s'atendran les necessitats de cadascun dels migrants de manera individualitzada atenent les seues circumstàncies personals.

Així ho han assenyalat la vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de mantindre una reunió per a coordinar l'arribada del buc 'Aquarius' al port de la capital valenciana, en la qual també ha participat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

Segons han explicat, les naus arribaran "segurament a la zona de creuers" del recinte portuari, encara que aquesta és una decisió que correspon als tècnics, no a polítics, i ho faran amb dos o tres hores de decalatge entre cadascuna de les embarcacions.

Calvo ha assenyalat que la recepció d'aquestes persones ha de ser "respectuosa, eficient, tranquil·la i plenament solidària", i que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, "estarà a sòl valencià atent" i seguirà de prop l'operació, però ha assenyalat que s'ha de produir sense polítics. En aquest punt, Puig ha agregat: "La sobrietat és la resposta, allò important són les persones".

colaboracio