Publicado 25/05/2022 16:37

Ford Almussafes canvia de nou el seu calendari d'ERTO fins a "pràcticament esgotar" les parades pactades

Archivo - Arxiu - Planta de Ford a Almussafes (València).
FORD - Archivo

   VALÈNCIA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

   La direcció de Ford Almussafes ha comunicat aquest dimecres noves modificacions en el calendari de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), amb cinc dies de parada en el sistema A de vehicles i dos en mecanitzats.

   Aquestes modificacions del calendari deixen "pràcticament esgotats" els dies de parada pactats --encara que no tots els sistemes han parat d'igual manera--, segons han explicat fonts sindicals. Per aquest motiu, l'empresa sol·licitarà en breu una reunió de la comissió negociadora de l'ERTO.

   Així ho ha donat a conéixer la companyia aquest dimecres, en una nova reunió de la comissió mixta de seguiment de l'ERTO, en la qual la direcció ha traslladat als sindicats la necessitat de canviar el calendari perquè "continuen les tensions en la cadena de subministraments de components, agreujades per la situació geopolítica a l'est d'Europa i el trànsit marítim".

   En concret, en operacions de vehicles, pararà la producció del sistema A, en tots dos torns, del dilluns 30 de maig al divendres 3 de juliol, tots dos inclusivament, ha detallat el sindicat majoritari en un comunicat. A través de la línia de supervisió, s'informarà als empleats afectats.

   En operacions de motors, dins de mecanitzats, pararà la producció els dies 28 i 29 de maig en totes les línies de Mecanitzat. La parada començarà les 22 hores del divendres 27, fins a les 22 hores del diumenge 29. Aquests dies substitueixen l'ERTO previst per al 3 de maig i 17 de juny.