Publicado 21/04/2021 13:07CET

Ford Almussafes planteja un nou ERTO que paralitzarà la fàbrica durant 20 dies per la crisi dels semiconductors

Archivo - Arxiu - Producció en Ford Almussafes (València)
FORD - Archivo

   Els sindicats demanen resoldre primer l'ERO plantejat per a 630 treballadors i l'empresa presentarà aquest dijous la seua última oferta

   VALÈNCIA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

   La direcció de Ford Almussafes ha plantejat aquest dimecres un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que paralitzarà tota la fàbrica durant 20 dies i que suposarà suspendre l'activitat del torn de nit, uns dos mesos i mig, fins a entrat el mes de juliol. La intenció és la companyia és iniciar les parades la setmana vinent i estendre-les fins al mes de juliol, a més de suspendre la producció de la Transit Connect en aquest període i reduir la producció la resta de dies.

   El motiu, segons ha explicat l'empresa als sindicats, està en el desproveïment dels semiconductors, un microxip que s'utilitza en la fabricació de vehicles i els problemes dels quals de subministrament estan afectant a totes les marques del sector de l'automoció a nivell mundial, segons han explicat a Europa Press fonts sindicals.

   Aquesta crisi de subministrament, que es va iniciar fa ja uns mesos, s'ha vist agreujada ara arran de l'incendi d'una de les tres grans fàbriques d'aquest microxip al Japó, a la fi de març. De fet, la parada que Ford planteja a Almussafes s'afectarà a totes les plantes de la companyia a Europa, i ja ho ha fet en les plantes d'Amèrica del Nord.

   L'anunci es produeix amb prou faenes uns dies després que finalitzara l'últim Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació en la factoria valenciana i després d'un 2020 renovant ERTO, davant l'impacte de la Covid-19. A més, la fàbrica es troba en plena negociació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà l'acomiadament d'entre 630 i 570 treballadors de les plantes BAO (de fabricació de vehicles) com a conseqüència de la baixada de vendes de diversos models, que li han portat a reduir la seua producció en 280 vehicles diaris.

"NOU REVÉS"

   Amb la crisi dels semiconductors, "de nou, ens enfrontem a una situació inesperada per la seua magnitud, i que continua alimentant la incertesa, complicant enormement el dia a dia en la fàbrica", ha lamentat el president del Comité d'empresa i portaveu d'UGT, Carlos Faubel.

   En aquest escenari, el líder sindical assenyala que cal "actuar amb celeritat per a resoldre el problema" però "abans l'empresa ha de posar sobre la taula la solució que UGT vé demandant per a poder tancar un acord que resolga l'enorme problema" dels acomiadaments. Serà aleshores quan el sindicat estarà en disposició de poder acordar "un ERTO que ens permeta protegir-nos, a l'espera que se solucione la crisi mundial dels semiconductors, i puguem recuperar certa normalitat".

   Precisament, davant aquesta demanda, l'empresa ha convocat als sindicats a una nova reunió negociadora sobre l'ERO que tindrà lloc aquest dijous i en la qual està previst que porte la seua proposta final sobre els acomiadaments.

   Des de, el portaveu de STM en Ford Almussafes, Paco González, ha lamentat el "nou revés" que suposa la crisi de semiconductors per a la fàbrica valenciana, on a més de la parada de 20 dies fins a finals de juliol, es planteja deixar de fabricar la Transit Connect en aquest període, i en la resta de dies, rebaixar la producció.

   Per la seua banda, el portaveu de CCOO en Ford Almussafes, José Arocas, espera que la companyia presente una proposta final sobre l'ERO "assumible, en les mateixes condicions o millor que la de l'any passat" que permeta evitar eixides traumàtiques.

Contador
colaboracio