Publicado 05/07/2022 16:16

Ford Almussafes torna a cancel·lar diversos dies d'ERTO en la planta de motors i retarda dos jornades en vehicles

Logo de Ford en l'entrada de la fàbrica d'Almussafes (València)
Jorge Gil - Europa Press

   VALÈNCIA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

   La direcció de Ford ha cancel·lat de nou diversos dies de parada de producció previstos dins de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que està en vigor en la fàbrica valenciana d'Almussafes.

   En concret, en muntatge de motors, es cancel·len els dies d'ERTO previstos per al 7, 8 i 18 de juliol. En mecanitzats, es cancel·len quatre dies d'ERTO previstos per al 9, 10, 16 i 17 de juliol. A més, en operacions de vehicles es retarda l'ERTO previst per als dies 7 i 8 de juliol al 27 i 28 del mateix mes.

   Així ho ha traslladat l'empresa als sindicats aquest dimarts en una reunió d'urgència de la Comissió Mixta de Seguiment de l'ERTO de Ford Espanya, segons han informat fonts sindicals.

   La direcció ha explicat que continuen les tensions en la cadena de subministraments de components, agreujades per la situació geopolítica a l'est d'Europa i el trànsit marítim.

   La fàbrica valenciana té en vigor des del mes de març un ERTO que s'ha prorrogat fins al 31 de juliol, a causa de la inestabilitat del subministrament i del mercat. Durant les parades de producció, els treballadors perceben un 80 per cent del seu salari.

   En les últimes setmanes, i coincidint amb l'adjudicació a Ford Almussafes de la producció a Europa de la nova plataforma de vehicles elèctrics a partir de 2025, una càrrega de treball amb la qual la factoria garanteix la seua continuïtat en els pròxims anys, la direcció de la planta valenciana ha cancel·lat diverses jornades de les parades temporals previstes. L'última, la d'aquest passat dilluns 4 de juliol, quan finalment sí que es va produir en operacions de vehicles.

colaboracio