Publicado 22/06/2021 18:57CET

Ford desenvolupa una tecnologia per a alertar de la presència de xiquets o mascotes en eixir del cotxe

Alerta d'Ocupant Posterior de Ford.
FORD

   MADRID, 22 juny (EUROPA PRESS) -

   La firma automobilística Ford ha desenvolupat una tecnologia que alerta de la presència de xiquets o mascotes a l'interior del cotxe a l'hora d'aparcar i eixir del vehicle, amb l'objectiu d'evitar que els clients deixen dins els seus éssers estimats i acaben patint un colp de calor.

   Tal com ha indicat la companyia, cada any, xiquets i mascotes pateixen colps de calor mortals després que els conductors els hagen deixat dins dels cotxes, on les temperatures poden superar ràpidament les que s'experimenten en l'exterior.

   Per açò, l'Alerta d'Ocupant Posterior actua com a recordatori en aquelles ocasions en les quals el conductor ha obert les portes posteriors dels passatgers a l'inici del viatge. En aquests casos, la tecnologia s'activa després que el vehicle s'haja detingut i s'haja apagat el contacte.

   Així, mostra una alerta visual en la pantalla central del cotxe durant deu segons o fins que es cancel·le. També emet un avís sonor que recorda al conductor que ha de comprovar els seients posteriors abans d'eixir del vehicle.

   A Europa, la tecnologia es troba en els models EcoSport, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo Hybrid, Puma, S-MAX, Transit i Tourneo Connect. També està disponible en el nou Mustang Mach-I.

   "Tots hem vist en les notícies les terribles conseqüències que pot tindre un moment d'oblit. L'Alerta d'Ocupant Posterior ajudarà els conductors a recordar el que podrien pensar que mai podrien oblidar: que poden haver deixat a un xiquet o una mascota en els seients dels passatgers", ha indicat el responsable d'Enginyeria de Ford a Europa, Joerg Beyer.

579773.1.260.149.20210622185721
Vídeo de la noticia
colaboracio