Publicado 22/10/2020 18:23CET

França amplia el toc de queda a 46 milions de persones perquè "la situació és greu"

Restaurant tancat pel toc de queda a París
2020 GETTY IMAGES / KIRAN RIDLEY

MADRID, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern de França ha ampliat a 38 departaments més i a la Polinèsia el toc de queda que inicialment es va imposar a París i altres ciutats, de manera que limitarà la mobilitat nocturna a 46 milions de ciutadans --més de dos terços de la població-- per contenir una expansió de la pandèmia que el primer ministre, Jean Castex, ha qualificat de "greu".

"La situació és greu", ha admès Castex, que ha parlat d'una progressió "ràpida i molt preocupant" dels contagis. "A les nou, tothom haurà d'estar a casa", ha subratllat el primer ministre, que ha confirmat que les noves restriccions entraran en vigor divendres a la mitjanit i duraran un període inicial de sis setmanes.

Castex, que ha assegurat que la taxa d'incidència ha augmentat fins arribar als 251 casos per cada 100.000 habitants, ha explicat que el toc de queda afectarà regions on el virus encara no s'ha estès tant, però ha defensat la necessitat d'actuar de manera "preventiva".

"El mes de novembre serà complicat", ha reconegut abans d'anticipar unes setmanes "dures" en les quals un dels objectius de les autoritats serà reduir la taxa d'ocupació de llits dels hospitals, que "ha superat el 44 per cent". El ministre de Sanitat, Olivier Véran, ha apuntat que es diagnostiquen més de mil casos de covid-19 cada hora a França.

Véran, no obstant això, espera que la setmana vinent es puga començar a veure "alguns senyals de millora" en les dades gràcies a les mesures que el Govern ha adoptat aquestes setmanes, segons els mitjans locals. El president francès, Emmanuel Macron, va decretar a mitjans de mes l'estat d'emergència per contenir la segona onada de contagis.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  David Prowse, el actor que interpretó a Darth Vader, muere a los 85 años

 2. 2

  La Tierra viaja más rápido y está más cerca del centro de la galaxia

 3. 3

  Júpiter y Saturno sobrevivirán al Sol expandido pero no saldrán ilesos

 4. 4

  Un hombre de 27 años recibe cuatro heridas por arma blanca junto a la estación de Cercanías de Asamblea

 5. 5

  10 errores históricos de la temporada 4 de The Crown