Publicado 28/10/2020 18:55CET

França defensa la "llibertat de publicació" contra les "intimidacions" de Turquia

Caricatures de 'Charlie Hebdo' projectades a la façana d'un hotel a Montpeller
Pascal Guyot/AFP/dpa

MADRID, 28 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern francès ha subratllat que, "malgrat les intimidacions", França "no renunciarà mai als seus principis ni als seus valors, sobretot pel que fa a la llibertat d'expressió i la llibertat de publicació", després que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, haja criticat l'última portada de la revista satírica 'Charlie Hebdo'.

La publicació de les caricatures de Mahoma i la portada que la revista ha dedicat aquesta setmana a Erdogan han elevat les tensions polítiques entre París i Ankara. El president turc també ha acusat el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, de ser "hostil" amb els musulmans perquè reprova el "separatisme islamista".

El portaveu de l'executiu francès, Gabriel Attal, ha insistit aquest dimecres al final del Consell de Ministres que França és objecte "d'una amenaça terrorista cada vegada més gran" que es veu alimentada per "crides a l'odi". No obstant això, ha afegit que continuarà "lluitant sense treva contra l'islamisme i totes les seues variables".

Attal ha destacat que hi ha "una unitat europea molt gran" en relació amb els posicionamnets de França, atès que aquests darrers dies diversos països aliats i, fins i tot, la Comissió Europea han eixit en defensa de Macron i han qüestionat l'escalada de crítiques de Turquia.

Aquest augment de les crítiques polítiques també s'ha traduït en una onada de mobilitzacions contra França a diversos països de majoria musulmana. El Govern francès ha recomanat als ciutadans que extremen les precaucions a l'estranger per aquestes protestes.

Una de les veus franceses que s'ha expressat més directament contra Turquia ha sigut la de l'expresident François Hollande, que en declaracions a Franceinfo ha qüestionat la presència del país euroasiàtic dins l'OTAN quan ha assenyalat que els seus "comportaments agressius" fan que "no es puga descartar".

colaboracio