França demana la fi dels atacs aeris a Síria i l'obertura de corredors humanitaris

Publicado 9/2/2018 11:32:32CET

PARÍS, 9 Feb. (Reuters/EP) -

La ministra de Defensa de França, Florence Parly, ha subratllat aquest divendres que cal detindre els atacs aeris a Síria pels seus efectes en la població, al mateix temps que ha advocat per l'obertura de corredors humanitaris tan prompte com siga possible.

"Estem molt preocupats i estem supervisant la situació sobre el terreny molt acuradament. Els atacs aeris han d'acabar", ha afirmat la responsable política de les Forces Armades gal·les, en una entrevista concedida a la cadena de radi France Inter.

"Els civils són els objectius, en Idlib i en l'est de Damasc. Aquests combats són absolutament inacceptables", ha assegurat Parly. La guerra a Síria, que va camí de complir el seu octau any, ha matat a centenars de milers de persones i ha provocat que més d'onze milions de persones abandonen les seues llars.

La coalició liderada pels Estats Units i els seus aliats locals a Síria van atacar aquesta setmana a les forces progubernamentales sirianes amb foc d'artilleria i amb caces per a repel·lir el que van definir com un "atac no provocat" prop del riu Eufrates, segons va reconéixer el dijous l'aliança militar liderada per les Forces Armades nord-americanes.

Eixe incident va posar de manifest el risc que es reactive el conflicte en l'est de Síria, on l'aliança de les Forces Democràtiques Sirianes (FDS), recolzada pels Estats Units, manté sota el seu control diverses zones de territori després de la seua ofensiva contra l'Estat Islàmic.

colaboracio