Publicado 20/01/2021 18:48CET

França no es disculparà per la colonització a Algèria

El president de França Emmanuel Macron. Foto: Alexandros Michailidis/EU Council/dpa
Alexandros Michailidis/EU Counci / DPA - Archivo

MADRID, 20 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Govern de França no demanarà "perdó" per la colonització a Algèria però celebrarà uns actes "simbòlics" amb els quals pretén "reconciliar" tots dos països, després d'analitzar l'informe d'un historiador que recull els consells perquè finalment aconseguisquen acostar posicions.

"El penediment és vanitat, el reconeixement és veritat. I la veritat són els fets", ha conclòs l'Elisi, que ha insistit que "no es tracta de demanar perdó", i que aposta per uns actes en "tres dies de commemoració" el 2021 i 2022, encapçalats pel president de França, Emmanuel Macron, informa 'Le Figaro'.

França planteja tres cerimònies per impulsar la reconciliació amb Algèria perquè les relacions bilaterals entre aquests territoris han empitjorat des que el país europeu va ser una potència colonial d'Àfricà entre el 1830 i 1962.

En concret, els actes es plantegen el 25 de setembre del 2021, amb motiu del Dia Nacional dels Harkis; el 17 d'octubre, commemoració de la Massacre de París per la repressió contra manifestants algerians; i el 19 de març, pel setzè aniversari dels Acords d'Evián que van iniciar la independència.

colaboracio