Publicado 25/02/2021 18:36CET

Francis Mojica, guardonat amb el VIII Premi Nacional de Biotecnologia

Archivo - Arxiu - Francis Mojica
UNIVERSIDAD DE ALICANTE - Archivo

MADRID, 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

Francisco Martínez Mojica, doctor, professor i catedràtic de la Universitat d'Alacant, ha rebut el VIII Premi Nacional de Biotecnologia de l'escola de negocis Aliter, que en aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de l'escola ISDE, Empireo i EuroGalenus.

El jurat ha estat compost per coneixedors del sector biotecnològic en les seues diferents facetes, com Fernando Peláez, director del programa de biotecnologia del CNIO; Lluís Montoliu del CNB-CSIC; Rosario Cospedal, de Genòmica; José Luis Enríquez, d'ATRYS Health; Claudia Jiménez d'Algenex; Rogelio Pardo, de Madrid Network; José Antonio Plaza, de l'Associació de Comunicadors en Biotecnologia; Isabel García, d'InnorMadrid; Gonzaga Ruíz de Gauna, de Biovegen; Belén Barreiro, d'Ingenasa; Carlos Cosculluela, de la Fundació DRO; Carlos Rodríguez-Vila d'AlgaEnergy; José Mota, de LabinBiotech; Mª Cruz Martín-Delgado, cap de Medicina Intensiva de l'Hospital de Torrejón; i Carlos del Fresno, d'Empireo.

La candidatura de Mojica a obtingut una clara majoria en primera ronda. S'ha destacat el seu treball pioner en les seqüències que ell va batejar com CRISPR Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats donant lloc a moltes i molt prometedores línies de desenvolupament en Biotecnologia, des dels bacteris als éssers humans, passant per plantes i animals. Precisament, l'any passat, les guanyadores del Premi Nobel de Química 2020 van ser reconegudes pel seu treball sobre CRISPR, basat en els treballs del guardonat.

Mojica s'ha mostrat molt satisfet de rebre el guardó i que es reconega el valor de la Investigació bàsica a Espanya. L'entrega tindrà lloc a la fi del mes de març a Madrid.

colaboracio