Publicado 23/05/2022 14:27

Frank Blome serà el conseller delegat de la nova empresa de bateries de Volkswagen

Comité executiu de la nova empresa de bateries de Volkswagen: Jörg Teichmann, Soonho Ahn, Frank Blome, Sebastian Wolf, Kai Alexander Müller, Sebastian Krapoth
STEFAN WARTER

   MADRID, 23 maig (EUROPA PRESS) -

   El grup Volkswagen ha nomenat a Frank Blome conseller delegat de la nova empresa de bateries del grup i s'encarregarà de supervisar totes les operacions de la companyia, segons ha informat el consorci en un comunicat.

   Blome, després d'ocupar diversos llocs en Continental, va dirigir dos empreses conjuntes que van acabar per convertir-se en filials de Daimler, Deutsche ACCUmotive i Li-Tec Battery. En 2018 es va incorporar a Volkswagen, i des de 2020 exercia de director de l'àrea de Bateries en la divisió de Tecnologia del grup.

   El comité executiu d'aquesta nova empresa entrarà en funcionament l'1 de juliol i supervisarà totes les activitats al llarg de la cadena de valor de la producció de bateries, des de l'adquisició i el processament de les matèries primeres fins al desenvolupament de la cel·la unitària de Volkswagen i la gestió de les primeres sis gigafactories de l'empresa, una d'elles a Sagunt (València).

   A més, aquesta tasca inclourà el desenvolupament de nous models de negoci que contemplen donar una segona vida a les bateries dels vehicles i el reciclatge de circuit tancat de matèries primeres valuoses.

   La companyia establirà la seua seu en la planta de Salzgitter (Alemanya), que es convertirà en l'hub' europeu de bateries del grup. Està previst que l'equip de bateries en la planta cresca de 750 a 1.200 empleats i més de 200 de les aproximadament 500 vacants es cobriran amb candidats externs.

EL COMITÉ DE DIRECCIÓ

   Així mateix, a Blome se li uniran altres cinc directius. Sebastian Wolf assumirà el càrrec de director d'Operacions i s'encarregarà, entre altres funcions, de la planificació, construcció i funcionament de les fàbriques de cel·les de bateries previstes per a Europa.

   Les tasques de Wolf, que ha sigut director d'Operacions de la divisió de Cel·les de bateria des de 2021, comprendran el control de la logística, l'equipament i el reciclatge.

   Kai Alexander Müller, com a director de Finances, s'encarregarà, entre altres tasques, del control i la comptabilitat, la tresoreria i les relacions amb els inversors. A principis de 2022, Müller es va unir al grup Volkswagen com a director financer de la divisió de Bateries.

   Per la seua banda, Soonho Ahn assumirà al responsabilitat de la divisió de Tecnologia i s'encarregarà de la tecnologia i el desenvolupament de productes, així com de dur a terme les proves i les anàlisis. Ahn va ser nomenat director global de Desenvolupament de Bateries en Apple en 2018 i va assumir el càrrec de director de tecnologia de la divisió de Bateries en Volkswagen a principis de 2022.

   Com a director de Compres, Jörg Teichmann s'ocuparà de la compra de matèries primeres, la gestió de proveïdors i l'enginyeria de valor. En 2016, Teichmann es va incorporar a Volkswagen com a responsable d'Enginyeria de valor i des de 2021 era el director de Compres de Volkswagen Group Components.

   Finalment, Sebastian Krapoth serà el responsable de Recursos Humans i s'encarregarà, a més, de la gestió de la cultura i el canvi, així com de les qüestions organitzatives. Krapoth va començar la seua carrera professional en Volkswagen Coaching en 1999.

   Posteriorment, va ocupar diversos llocs directius en el departament de Recursos Humans de Volkswagen Vehicles Comercials i en Volkswagen Group Services. En 2019, va ser nomenat director de Recursos Humans de Volkswagen Eslovàquia, a Bratislava.