Funcas manté en el 2,2% la seua previsió de creixement per aquest any

Publicado 16/7/2019 17:47:18CET
EUROPA PRESS

MADRID, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

Funcas ha mantingut al 2,2% la previsió de creixement d'aquest any per la prolongació de la política monetària ultraexpansiva, la moderació del preu del petroli i la incorporació d'uns pressupostos sense canvis respecte als anteriors a l'espera que es forme el nou Govern espanyol, que compensa, ara com ara, la "creixent deterioració" del context internacional.

En el pla nacional Funcas redueix l'aportació del sector exterior, que restarà dues dècimes i, per contra, augmenta la contribució de la demanda interna del 2,3% al 2,4% per unes condicions financeres favorables i la millora del poder adquisitiu per l'abaratiment del petroli.

"Destaquen l'increment del consum de les famílies, gràcies a la creació d'ocupació i l'augment de les rendes salarials, així com de la inversió residencial i en béns d'equip", explica Funcas en un comunicat, en el qual indica que la desacceleració s'allargarà durant el 2020 i 2021, quan s'esperen creixements del PIB del 2% i de l'1,8%, respectivament.

En concret, Funcas estima que la demanda interna s'afeblirà de manera progressiva en línia amb el lleuger repunt de la taxa d'estalvi, l'expansió més feble de la despesa pública i la pèrdua de dinamisme de la inversió. Per la seua banda, el sector exterior millorarà per la recuperació de les economies mundial i europea i el fre de les importacions, resultat del descens de la demanda interna.

En termes d'ocupació, Funcas espera la creació de més d'un milió de llocs de treball entre el 2019 i 2021, la qual cosa permetria un descens de la taxa d'atur durant aquests tres anys fins a l'11,5% en el final del període.

Finalment, la ralentització de l'economia condicionarà el progrés en la reducció del dèficit públic des del 2,2% aquest any, quatre dècimes per sobre de l'objectiu oficial, fins a l'1,7% el 2021.

colaboracio