Fundación Manuel Broseta, decebuda amb el comunicat d'ETA: "No hi ha hagut 'conflicte', només assassins i víctimes"

Pablo Broseta en l'homenatge al seu pare, Manuel Broseta, al costat del monòlit
Europa Press - Archivo
Publicado 20/4/2018 18:18:34CET

VALÈNCIA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Fundación Profesor Manuel Broseta, que pren el nom del polític valencià assassinat per ETA en 1992, ha valorat el comunicat emès pel grup terrorista previ a la seua dissolució com "un tebi pas més en el seu inevitable procés de rendició", a més d'"insuficient" i "enormement decebedora". "No hi ha hagut cap 'conflicte', només assassins i víctimes".

Així ho ha recalcat l'organització en una nota de premsa en relació al comunicat d'ETA, emès aquest divendres, en el qual demana perdó a les víctimes no relacionades directament amb el "conflicte" basc. ETA en cap moment utilitza la paraula atemptats i parla d'un període de "lluita armada" en el qual ha provocat "molt dolor".

Per a la Manuel Broseta, si bé era un pronunciament "necessari davant l'evident derrota d'ETA per part de l'Estat de Dret" --un procés en el qual recorden que "les víctimes han jugat un paper fonamental"-- és, al seu juí, una cosa "totalment insuficient".

Des de la fundació lamenten a més que el comunicat és "enormement decebedor, ja que el grup terrorista limita la seua petició de perdó a les víctimes que 'no han participat directament en el conflicte'".

"Durant els llargs anys de terrorisme etarra no hi ha hagut víctimes de primera ni de segona", subratllen, per a insistir que "no hi ha hagut cap 'conflicte', només assassins i víctimes".

I, en conseqüència, "a totes les víctimes del terrorisme les iguala el dolor patit, la dignitat cívica i ètica d'haver encomanat a la Justícia i a l'Estat de Dret la reparació del dany causat i la seua defensa, desgraciadament encara hui molt necessària, dels valors de Memòria, Dignitat i Justícia", manifesten des de l'organització en memòria del professor valencià.

PERDÓ SENSE EXCEPCIONS

Per tot açò, la Manuel Broseta ha tornat a urgir al fet que "el relat de l'ocorregut en els últims anys es construïsca a partir de la veritat i la memòria de les víctimes, i no sobre el discurs equidistant d'ETA i l'esquerra abertzale".

colaboracio