Publicado 12/05/2021 12:29CET

La FVMP col·laborarà amb Emgrisa en activitats sobre aigua, sòls i residus a la Comunitat Valenciana

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha firmat un conveni amb l'Empresa per a la Gestió de Residus Industrials (Emgrisa) per a la col·laboració i la realització d'activitats entre les dos entitats en matèria d'aigües i sòls.
FVMP

   VALÈNCIA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha firmat un conveni amb l'Empresa per a la Gestió de Residus Industrials (Emgrisa) per a la col·laboració i la realització d'activitats entre les dos entitats en matèria d'aigües, sòls i residus a la Comunitat Valenciana.

   El president de la FVMP, Rubén Alfaro, ha assenyalat que amb la firma d'aquest conveni "contribuïm al desenvolupament sostenible de les entitats locals i a la formació dels empleats municipals en servicis essencials com la gestió de residus i les activitats locals sobre el sòl".

   A més, afirma que "el desenvolupament d'iniciatives en matèria de preservació mediambiental i ecoeficiència contribueixen a l'alineació amb els ODS i l'Agenda 2030 dels municipis valencians i, al seu torn, en la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns".

   El conveni ha sigut subscrit al costat del president d'Emgrisa, José Vicente Berlanga; i la directora cooperativa i apoderada d'Emgrisa, Rosario Arévalo; i contempla accions en matèria d'aigua, sòls i residus que contribuiran als objectius de la FVMP per a afavorir el desenvolupament sostenible de les entitats locals a la Comunitat Valenciana.

   La FVMP i Emgrisa s'han compromès, a través d'aquest acord, a dur a terme accions formatives per al personal de les administracions locals sobre diversos temes com l'educació ambiental municipal. A més, el conveni contempla l'assessorament mutu, la informació, el suport tècnic i la realització de campanyes de conscienciació en a l'àmbit del proveïment i el tractament d'abocaments.

   "Portarà a fomentar la gestió eficient de residus per a afavorir l'economia circular de la Comunitat, així com col·laborar, amb el seu suport tècnic, amb les poblacions valencianes en la gestió dels expedients relacionats amb la qualitat del sòl", ha incidit Alfaro en un comunicat.

   L'acord arreplega un diagnòstic ambiental territorial pel qual es buscaran solucions de finançament i estratègies desenvolupe local i sostenible d'accions.

colaboracio