Publicado 3/6/2020 18:11:32 +02:00CET

El G7 concedeix una moratòria del deute als països pobres fins a final d'any

El secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin.
Contacto

WASHINGTON, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El G7 s'ha compromès aquest dimecres a aplicar una moratòria de tots els pagaments procedents de deute bilateral a països pobres que s'hagen d'abonar fins a final d'any com una mesura per donar-los espai fiscal per fer front a la crisi sanitària, segons ha anunciat en un comunicat.

Els ministres d'Economia i Finances del Grup dels Set, que conformen Estats Units, Canadà, Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia i Japó; s'han reunit aquest dimecres de manera telemàtica per continuar coordinant la resposta econòmica dels països del bloc a la pandèmia.

Segons ha assegurat l'ens, el coronavirus "ha agreujat les vulnerabilitats del deute de molts països amb pocs ingressos, la qual cosa mostra la importància de garantir la sostenibilitat i transparència del deute per finançar a llarg termini el desenvolupament".

Així, el Grup dels Set s'ha compromès a aplicar la suspensió del servei de deute (DSSI, en anglès), que van acordar el G20 i el Club de París. La moratòria de pagaments de deute bilateral es podria allargar més enllà de final d'any si l'ens ho considera necessari.

D'aquesta manera, els països del club aplicaran la moratòria a les seues agències de crèdit a l'exportació i altres organismes públics de préstec, de la mateixa manera que instaran tots els creditors oficials a sumar-s'hi.

A més, el G7 ha valorat positivament la iniciativa de l'Institut de Finances Internacionals per coordinar la participació del sector privat en la moratòria, i espera que els bancs de desenvolupament multilaterals donin més detalls sobre com ajudaran els països beneficiaris de la suspensió de pagaments.

També ha instat els creditors oficials a adherir-se als principis i les bones pràctiques de l'FMI, el Banc Mundial i el G20, per desglossar els termes del deute públic. També els ha instat a no acceptar transaccions que facen servir de garantia actius o ingressos no relacionats amb l'objectiu del préstec.

colaboracio