Gamarra diu a Sánchez que passarà a la història per rebaixar penes a agressors sexuals, la sedició i control del TC

La portaveu parlamentària del PP en el Congrés, Cuca Gamarra, intervé durant una sessió plenària en el Congrés dels Diputats, a 30 de novembre de 2022, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 10:30

   MADRID, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha assegurat aquest dimecres que al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, "l'obsessiona passar a la història" i ha repassat tres decisions per les quals, al seu parer, passarà a la història: l'"alarma" que ha provocat la llei del 'només sí és sí', la derogació del delicte de sedició o els recents nomenaments al Tribunal Constitucional.

   Durant la sessió de control al Govern central en el ple del Congrés, el president espanyol ha retret al PP la seva oposició a les decisions de l'executiu i que la setmana passada va votar en contra dels impostos a les grans energètiques i a la banca. També l'ha acusat de bloquejar durant quatre anys la renovació del Consell General del Poder Judicial ( CGPJ).

   La número dos del PP ha criticat que en la seua primera intervenció no tinga "ni una sola paraula per a les dones víctimes de violència sexual" i ha destacat que la llei del 'només sí és sí' ha generat un "incessant degoteig" de rebaixa de penes a agressors sexuals.

   De fet ha ressaltat que aquesta norma ha provocat una "alarma social a tots els espanyols" que "obvia". "Aquest és el seu verdader feminisme", li ha etzibat, per tornar a demanar la destitució de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i una "rectificació de la norma".

   Després, ha dit que passarà a la història per donar "impunitat" als independentistes amb la derogació del delicte de sedició i per presidir un govern que es va nomenar "a si mateix magistrat del TC". "A qui beneficia tot això? Per a quina majoria social governa?", ha preguntat.

   En la rèplica, Sánchez ha defensat aquests dos nomenaments al TC i ha tret pit de les seues mesures per als pensionistes i els 47 milions d'espanyols, i ha acusat el PP de governar per a una "minoria", la del 0,2% que està a favor que no hi haja impostos a les grans fortunes.