Garamendi (CEOE) veu "imprescindible" la unió de PSOE i PP en grans temes d'Estat com les pensions

Publicado 21/11/2019 18:36:14CET
El president de CEOE, Antonio Garamendi
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha afirmat aquest dijous que els empresaris seran molt "respectuosos" amb el Govern que finalment es constituïsca a Espanya, al mateix temps que ha assenyalat, sense esmentar en cap moment les seues sigles, que serà "imprescindible" la unió de PSOE i PP en temes "importantíssims" com les pensions o la immigració.

"Anem a ser terriblement respectuosos amb el Govern que es forme", ha dit Garamendi, que ha indicat que, malgrat les interpretacions que s'han realitzat del comunicat difós ahir per l'organització després de la reunió de la seua Junta Directiva, la crida dels empresaris a la moderació, al sentit comú i a la responsabilitat va dirigida a tots els partits polítics.

Així, el president de la CEOE, en declaracions a RNE arreplegades per Europa Press, ha destacat que es necessiten pactes d'Estat en temes de gran rellevància, com les pensions, i que els dos grans partits, PP i PSOE, han d'estar en ells.

"Els grans pactes d'Estat passen de forma imprescindible pels dos grans partits (...) En els grans acords és evident que van a haver d'estar. Els empresaris, allò que estem dient, és que ha acabat el Dia de la Marmota i cal asseure's en les taules a parlar dels temes que realment interessen als espanyols. I els temps que corren no són exactament els mateixos que fa un any, per la qual cosa encara es fa més imprescindible eixa unió: un governarà i l'altre si vol estar en l'oposició, que ho estiga, però amb responsabilitat", ha subratllat Garamendi, qui creu que els espanyols no entendrien que se celebraren noves eleccions.

Preguntat per si la presència de Nadia Calviño com a vicepresidenta econòmica suposa un factor de confiança cap a un Govern PSOE-Podem, el dirigent empresarial ha assegurat que Calviño és una persona "molt preparada", però ha precisat que "no és tant qui estiga o no en el Govern, sinó les mesures que s'aplicaran".

"Per açò són importants eixos pactes perquè el dia a dia de l'economia, de l'ocupació i de les empreses puga funcionar de forma ordenada i sense sobresalts, amb seguretat jurídica, predictibilitat i estabilitat", ha afegit.

Quant als canvis que el PSOE vol fer en la reforma laboral del 2012, Garamendi ha afirmat que, si cal fer alguna cosa, que es faça dins del diàleg social. "No estem dient que no a res, però sí ens agradaria participar", ha explicat.

Contador
colaboracio