Publicado 18/05/2021 13:08CET

Garamendi demana que la pròrroga dels ERTO mantinga les mateixes regles mentre no arriben les vacunes

El president de la CEOE, Antonio Garamendi
Cézaro De Luca - Europa Press

   MADRID, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha demanat aquest dimarts que la pròrroga fins al 30 de setembre dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) es mantinga "amb les mateixes regles de joc i la mateixa pilota" mentre no arriben les vacunes.

   "Compartim amb UGT i CCOO que una pròrroga (dels ERTO) és el que necessitem mentre les vacunes no estiguen", ha destacat el dirigent empresarial durant la seua intervenció en l'obertura del 43 Congrés Confederal d'UGT, que se celebra des de hui i fins al dijous a València.

   Garamendi ha mostrat el seu agraïment al sindicat per la invitació a aquesta cita i ha posat en valor, sobretot, el diàleg social i el treball d'empreses i sindicats per a previndre l'entrada del coronavirus en els centres de treball.

   "Portem un any i mig de molts pactes, asseient-nos en la taula, amb sentit d'Estat, però també amb posicions diferents, però al final, sentint-nos i escoltant-nos", ha destacat Garamendi, que ha posat com a exemple d'èxits del diàleg social la Llei del teletreball i la Llei de 'riders'.

   El dirigent empresarial, que ha ressaltat "el gran líder" sindical i la gran persona que és Pepe Álvarez, ha subratllat que si tot açò funciona és perquè, per damunt de tot, "hi ha lleialtat". "Des de les diferències, és fonamental que treballem amb lleialtat i jo us promet que nosaltres la tindrem amb UGT", ha afegit.

   Garamendi, que ha citat alguns sindicalistes d'UGT que li han marcat durant la seua vida, com a Nicolás Redondo, Josu Frade o Manuel Fernández 'Lito', ha volgut també traslladar la seua solidaritat amb tots els morts per Covid i les seues famílies i el seu aplaudiment a tots els treballadors, tant de servicis essencials com no essencials, per la seua tasca durant la pandèmia.

Contador
colaboracio