La gastrocomèdia 'Paella Today!' se servirà en els cinemes el 23 de març

Escena de 'Paella Today!'
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 16/3/2018 18:44:36CET

MÚRCIA/VALÈNCIA, 16 Mar. (EUROPA PRESS) -

La paella (i la pel·lícula) està servida. Que no se't passe l'arròs, perquè divendres que ve, 23 de març, la pel·lícula valenciana de l'any 'Paella today!' ix dels fogons directa als cinemes. Les productores Naumaquia, Cla-cla films i PublipsServiceplan, al costat de la distribuïdora Alfa pictures, proposen una primavera valenciana en clau de cinema amb més humor, més poliamor i menys problemes.

L'humor és el condiment essencial de 'Paella today!'. Aquesta comèdia gamberra, entre bajoqueta i garrofó, desvetla l'autèntica recepta de la paella valenciana i posa sobre la taula una història de (poli)amor amb l'arròs al punt just i una trama assaonada amb ingredients d'actualitat: com la llibertat per a triar la manera d'estimar, les tensions regionals, la tirania de les xarxes socials o la necessitat de deixar de perdre el temps en temes intranscendents.

Amb la gastrocomèdia 'Paella Today!' l'humor està servit. Durant un concurs gastronòmic es cou una deliciosa història de (poli)amor. El cuiner d'aquesta cinta és el realitzador valencià César Sabater en el seu debut cinematogràfic. Els vèrtexs del triangle poliamoroso són Pep (Pablo Rivero - (Toni de Cuéntame cómo pasó), Vicent (Pau Gregori) i Lola (Olga Alamán - (L'Alqueria blanca, Amar en tiempos revueltos), nouvinguda a la ciutat i vigilada en tot moment per un pare ultraprotector (Emilio Mencheta) i una mare d'allò més singular (Lolita), a qui van posar fins i tot els monyos de fallera.

Mentre, Brays Efe, a colp de mòbil, enganxat a les xarxes com a incisiu influencer, es converteix en cronista i observador d'aquesta història d'embolics, acompanyat de la seua experimentada i tolerant mare (Mamen García).

La trama està assaonada amb una galeria d'absurds personatges, com Jimmy (Alberto Jo Lee), un cuiner xinés, inspirat en un personatge real, que busca la seua integració en la ciutat o un turista (David Amor) desorientat i menyspreat pel picardiós guia turístic (Vicent). Atenció als cameos perquè Pablo Carbonell, Chimo Bayo o Carmen Alcayde atien també els fogons d'aquesta saborosa i espurnejant comèdia.

La suma de tots aquests ingredients transcendeix fronteres i el resultat és la pel·lícula valenciana de l'any, una gastrocomèdia amb personalitat pròpia, aromes berlanguians, una banda sonora servida per grups mediterranis amb Chimo Bayo encenent metxa i un missatge universal. 'Paella today!' reivindica un estil de vida mediterrani i convida a reflexionar sobre si tal vegada ens estem prenent les coses massa seriosament.

'Paella today!', una producció de Naumaquia, Cla-cla films i PublipsServiceplan. La pel·lícula compta amb el suport de Turisme VLC i Culturarts-IVAC, així com de diverses marques ambaixadores valencianes com Dacsa, Garcima o SH Hotels, entre d'altres.

INSTRUCCIONS D'ÚS

El plat que us hem servit en les vostres pantalles ho hem denominat gastrocomèdia mediterrània. Per a gaudir plenament d'aquest menú cal saber que estem davant una producció independent, fora totalment del circuit tradicional d'ajudes que s'ha cuinat lluny dels grans centres de producció com són Madrid o Barcelona.

Es tracta de la primera obra del guionista i realitzador César Sabater. En què consisteix el plat? Doncs en molt de sabor i unes grans dosis d'esperit mediterrani amb temes d'actualitat, des del poliamor, passant per les tensions regionals, la tirania de les xarxes socials o la constant lluita per trobar qual és l'autèntica recepta verdadera de la paella valenciana.

Sense necessitat de posar-nos cursis i parlar de retropaladar aquesta pel·lícula és una crida a adoptar la millor dieta mediterrània, que consisteix a riure'ns de nosaltres mateixos i no prendre'ns les coses tan seriosament.

colaboracio