Gelats, 'minipolos' i sucs contra la calor per als animals de Bioparc

Actualizado 19/6/2019 11:00:31 CET
ELS ANIMALS DE BIOPARC REBEN L'ESTIU AMB SABOROSOS GELATS
BIOPARC

VALÈNCIA, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

Bioparc València ha engegat "mesures extraordinàries per a garantir el benestar dels animals" davant l'arribada de la calor i els veterinaris del parc marquen dietes de cara a la nova estació estival que inclouen gelats de verdures, 'minipolos', muesli o fruites i sucs.

Així, de les cassoles i fogons es passa "al més refrescant i desitjable per a les temperatures que, a poc a poc, van sent més altes", assegura el parc en un comunicat.

Juntament amb la dieta de menor aportació calòrica, la cuinera de Bioparc prepara gelats de tot tipus amb verdures, carns, muesli o cucs, "delícies" personalitzades per a cada espècie.

Per als grans primats, goril·les i ximpanzés, sorbets de muesli i fruites congelades; per als elefants gelats gegants amb apetitoses verdures; els carnívors com a lleopards i lleons blocs d'aigua gelada amb carn; els suricatos 'minipolos' de cucs de la farina i carn picada; i els lèmurs granissats de sucs, fruites i cereals. Tot un festival de color i sabor que ofereix plaer i diversió a les diferents espècies animals, detallen els responsables del recinte.

DUTXES

També en aquestes dates s'engeguen protocols especials per a mitigar la calor, com el refredament de les instal·lacions amb el subministrament de pluja fina diverses vegades al dia en la sabana i el bosc equatorial, per als rinoceronts "dutxes" i per als elefants la creació de tolls de fang on els encanta rebolcar-se.

Tots els recintes compten amb zones ombrejades i pràcticament totes les espècies recorren als capbussons en els rius o les tolles existents en els diferents hàbitats. Criden especialment l'atenció els elefants gaudint d'un bany en el llac al mateix temps que degusten els seus gelats vegetals o jugant sota la cascada d'aigua i els búfals rojos compartint la ria en el bosc.

En aquesta època estival també es veu a les cries que, prop dels seus majors, exploren els hàbitats, com és el cas del xicotet ximpanzé Coco, els "nadons" de goril·la Pepe, Félix i Virunga o la cria de lèmur pegada a la mare mentre degusta el seu gelat de fruita.

colaboracio