Gemma Pasqual obri el cicle d'escriptors de la Biblioteca Valenciana per a acostar la lectura als xiquets

Inauguració de la Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana
GVA
Publicado 6/2/2019 18:24:31CET

VALÈNCIA, 6 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'escriptora valenciana Gemma Pasqual ha obert aquest dimecres el cicle d'escriptors de la Biblioteca Valenciana, un esdeveniment que espera superar els 3.000 assistents de l'edició passada, i ha destacat la seua tasca per a acostar els lectors més xicotets a l'hàbit de la lectura.

Pasqual és autora de literatura infantil i juvenil i aborda els temes que preocupen als joves des d'una perspectiva pedagògica, per la qual cosa ha enaltit la tasca que realitza en acostar "els lectors més xicotets a l'hàbit de la lectura amb les seues històries a vegades imaginàries, a vegades pegades a la realitat".

De febrer a maig participaran en la trobada escriptors com Rosa Montero, Luis García Montero, María Zaragoza, Joanjo García, Felipe Benítez Reyes, Mercè Climent, Isabel Barceló, María Jesús Bolta, Vicent Dasí i Jordi Raül Verdú, detalla la Generalitat en un comunicat.

El cicle ha sigut inaugurat per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, qui ha ressaltat la repercussió que suscita aquesta trobada entre els escolars, "molt participatius i entusiasmats" de conéixer els seus autors favorits.

Després dels 3.000 assistents al cicle de l'any passat, Amoraga ha confiat a superar la xifra enguany amb la relació d'escriptors que participen en aquesta trobada, que és una de les activitats que realitza la Biblioteca Valenciana per a incentivar els hàbits lectors dins del pla de foment del llibre i la lectura de la Generalitat.

L'activitat es realitza en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i Edicions Bromera, amb la selecció d'autors que abasten tots els gèneres literaris i noves fórmules de difusió de la literatura.

Contador
colaboracio