La Generalitat amplia en 55 milions les ajudes per a rehabilitació de barris

Archivo - Arxiu - Vivenda a València
ARCHIVO
Publicado: miércoles, 7 diciembre 2022 10:33

   VALÈNCIA, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha aprovat l'ampliació de la dotació del Programa d'ajudes per a actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya (2021-2026), finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU, la resolució dels quals s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) d'aquest dimecres.

   La dotació de la convocatòria de 2022, única prevista en el marc dels fons europeus, s'incrementa així de 87.500.000 euros a 142.855.000 euros, repartits entre els exercicis 2022 a 2026 de manera plurianual. Compta amb les aportacions de la Generalitat (7.700.000 euros) i del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de l'Instrument Europeu de Recuperació, Transformació i Resiliència (135.155.000 euros).

   Aquest programa contempla el finançament d'actuacions integrals de regeneració urbana, incloses obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i habitatges, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins d'àmbits denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). També subvenciona amb finançament addicional oficines de rehabilitació per a facilitar la gestió i el desenvolupament de les actuacions, que pot incloure acompanyament social.

31 PROPOSTES EN 23 MUNICIPIS

   L'increment de crèdit permetrà que les peticions que queden pendents per mancar de disponibilitat pressupostària suficient en aquesta convocatòria, ja que totes compleixen els requisits establits en les bases reguladores, posteriorment puguen rebre aquestes subvencions mitjançant una segona resolució que indique la concessió, aconseguint així a la totalitat de les 31 propostes presentades d'intervenció en barris vulnerables, corresponents a 23 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, explica l'administració autonòmica.

   El passat 2 de desembre, el ple del Consell va autoritzar la concessió de les primeres quatre subvencions de major import corresponents a la primera resolució de concessió de les ajudes, prevista en dos fases per l'ampliació de crèdit.

   Abans de l'arribada dels fons Next Generation, la dotació anual habitual per a aquests projectes de regeneració urbana resultava més reduïda, de set o huit milions d'euros i es concedia a entre quatre i sis ajuntaments de manera anual.