La Generalitat destina 16,5 milions a promoure la protecció del patrimoni cultural als municipis

Archivo - Arxiu- Jaciment arqueològic
GVA - Archivo
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 17:20

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la concessió de 16,5 milions d'euros en subvencions per a la protecció i recuperació del patrimoni cultural dels municipis de la Comunitat Valenciana.

   Aquestes ajudes, gestionades per la Direcció general d'Administració Local, s'han concedit a 132 municipis per a l'execució d'actuacions de rehabilitació, protecció i dinamització d'espais de gran valor patrimonial, històric i cultural com a castells, ermites, museus, palaus, claustres de convents, esglésies, espais industrials, jaciments arqueològics, entre uns altres.

   El director general d'Administració Local, Antoni Such, ha manifestat que aquests recursos "tenen com a objectiu la recuperació i posada a la disposició dels veïns i veïnes dels nostres pobles el seu patrimoni històric i artístic", així com fomentar el patrimoni com a atractiu cultural i turístic.

   Antoni Such ha destacat "l'esforç del Consell" en la recuperació del patrimoni cultural dels valencians. En aquest sentit, ha destacat que la Generalitat ha invertit 40 milions d'euros des de 2018 en 110 intervencions de rehabilitació de patrimoni cultural dels pobles de la Comunitat Valenciana.

   Des de l'administració autonòmica recorden que les subvencions no podran superar els 150.000 euros per intervenció i municipi.