Publicado 16/04/2021 11:21CET

La Generalitat destina 9,29 milions d'euros a préstecs bonificats per al sector del taxi

Archivo - Arxiu - València.- L'Ajuntament obri el termini de sol·licitud de les ajudes del Pla Resistir per al sector del taxi
EUROPA PRESS - Archivo

   L'IVF ha aprovat un total de 385 crèdits per a taxistes: 357 de València, 22 d'Alacant i 6 de Castelló

   VALÈNCIA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat ha destinat 9,29 milions d'euros a préstecs bonificats per al sector del taxi dins de la línia Horeca de l'Institut Valencià de Finances (IVF), que contempla finançament per a autònoms, microempreses i pimes dels sectors de l'oci, el turisme, l'hoteleria, la restauració i altres activitats connexes.

   Aquesta partida suposa el 13,5% de l'import total de les operacions autoritzades, per darrere del 39,7% corresponents a la restauració i del 23% per als hotels i allotjaments.

   Respecte a la quantia per a ajudes directes, una suma de 2,78 milions d'euros tindran aquesta consideració per al sector del taxi, una xifra que li situa també en tercera posició després dels 6,78 milions per a la restauració i els 3,37 milions per a hotels.

   Quant als crèdits aprovats per a taxistes, el nombre ascendeix a un total de 385, distribuïts de forma desigual entre les tres províncies, doncs la de València acumula 357 enfront de les 22 d'Alacant i les 6 de Castelló.

   Pel que es refereix a la summa mitjana destinada a cadascun dels préstecs bonificats, la quantitat aconsegueix els 24.138,2 euros, dels quals 2.788 corresponen a ajudes a fons perdut.

   Per al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, "la Generalitat mostra, una vegada més, el seu compromís inequívoc amb el sector del taxi de la Comunitat Valenciana amb préstecs i ajudes per a pal·liar els efectes de la pandèmia sobre la seua activitat".

   "Els i les taxistes han sigut un dels col·lectius més perjudicats per la situació sanitària que vivim i, per açò, des del Consell s'ha considerat pertinent brindar-los el suport necessari perquè puguen continuar prestant un servici essencial", ha afirmat el conseller.

colaboracio