Publicado 3/7/2020 13:43:24 +02:00CET

La Generalitat detecta ja "algunes duplicitats" en el cobrament de la Renda d'Inclusió i Ingrés Mínim Vital

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, en una roda de premsa
GVA - Archivo

El ministre Escrivá va mostrar a Oltra la seua predisposició a poder avançar el conveni de col·laboració i no esperar al 2021

VALÈNCIA, 3 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat Valenciana ha detectat ja "algunes duplicitats" en el cobrament de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) i l'Ingrés Mínim Vital (IMV) però no es poden quantificar fins que no s'engegue el mecanisme de compartir dades entre les administracions estatal i autonòmica.

Així ho ha afirmat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha assenyalat que "les duplicitats no van a poder evitar-se, almenys durant els primers mesos" però allò que es farà des del seu departament és "posar al dia les persones que s'incorporen a l'IMV".

També ha subratllat que dimarts passat es va reunir amb el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, i un dels temes principals que es van abordar va ser precisament eixe intercanvi de dades per a evitar duplicitats i com se n'anava a realitzar.

Eixe mecanisme consistirà que des d'Igualtat es farà "una consulta massiva de beneficiaris" de la RVI i l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) donarà les xifres de quals d'eixes persones tenen concedit l'IMV i per què quantia.

En lloc d'intentar que els 54.000 beneficiaris firmen l'autorització expressa per a transvasar dades, la qual cosa portaria "molt de temps", se'ls recordarà l'obligació que tenen de demanar l'IMV i una vegada entre eixe IMV "restar eixes quanties a la RVI".

Així mateix, la vicepresidenta li va traslladar la possibilitat de poder avançar la gestió conjunta de la renda abans del 2021 i la proposta de finestreta única, davant la qual "el ministre va dir que estava d'acord". "Va mostrar la seua predisposició a avançar el conveni de col·laboració i no esperar-nos al 2021", ha subratllat Oltra.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Canarias cierra el ocio nocturno, impone la mascarilla obligatoria y prohíbe fumar en la calle

 2. 2

  Desarticulan en Granada una importante organización de exportación de marihuana con 75 detenidos

 3. 3

  La Reina Letizia, con su look más juvenil y favorecedor, conquista Menorca

 4. 4

  El exabogado de Podemos dice que el partido vive un caso "peor" que Gurtel y llama a la militancia a decir basta

 5. 5

  Hubble revela que el oscurecimiento de la estrella supergigante Betelgeuse se debe a una nube de polvo