La Generalitat engegarà un pla d'actuació contra els accidents greus i mortals

La Generalitat engegarà un pla d'actuació contra els accidents greus i mortals
GVA
Publicado: miércoles, 22 marzo 2023 17:01

   VALÈNCIA, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat engegarà, al costat dels agents econòmics i socials més representatius de la Comunitat Valenciana, un pla d'actuació contra els accidents greus i mortals.

   Aquest és una de les principals conclusions després de la reunió d'urgència que ha mantingut la directora general de Treball, Benestar i Seguretat Laboral, Elvira Ródenas Sancho, i representants de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat), la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i les organitzacions sindicals CCOO-PV i UGT-PV.

   Durant la reunió, s'ha posat de manifest per totes les organitzacions assistents la utilitat de les accions desenvolupades per l'Invassat i la ITSS i després de les diferents intervencions i propostes la reunió ha conclòs amb el desenvolupament d'un Pla d'Actuació contra els accidents greus i mortals a la Comunitat Valenciana, que es tancarà la setmana pròxima i la implementació de la qual serà immediata.

   Per a aquestes actuacions es destinaran els fons de l'estat destinats per a prevenció de riscos laborals que anteriorment gestionava la Fundació Estatal de Prevenció de Riscos Laborals que correspon a la Comunitat Valenciana que ascendeixen a una mica més d'un milió d'euros i que a partir d'enguany gestionaran les comunitats autònomes.

   Elvira Ródenas ha manifestat que les estadístiques oficials sobre accidents de treball de caràcter greu i mortal en jornada laboral, ocorreguts a la Comunitat Valenciana durant l'any 2022, dibuixen un escenari que, "lluny de millorar, empitjoren els resultats de l'any 2021".

   Així, per la qual cosa es refereix als accidents de caràcter greu en jornada de treball, durant 2022 es van produir a la Comunitat Valenciana 367 casos, la qual cosa implica un augment pel que fa a l'any 2021 de 53 casos, és a dir, van tindre lloc un 16,9% més d'accidents laborals d'aquestes característiques.

   Aquest escenari es repeteix per al cas dels accidents de treball amb resultat de mort en jornada de treball en 2022. A la Comunitat Valenciana van tindre lloc 77 accidents de treball mortals en jornada de treball, la qual cosa va suposar un augment de 13 casos pel que fa a l'any 2021, és a dir, un augment del 20,3%. D'aquests accidents de treball mortals, aproximadament el 46,8% es correspon amb accidents traumàtics, el 36,4% es correspon amb accidents no traumàtics i el 16,9% restant es correspon amb accidents de trànsit.

   Davant aquesta "insostenible situació", la Direcció general de Treball, Benestar i Seguretat Laboral ha convocat una reunió amb caràcter d'urgència per a analitzar les dades i oferir solucions.

   La reunió d'urgència, que forma part del diàleg social en matèria de seguretat i salut laboral, ha tingut com a objectiu la realització d'una anàlisi detallada de diagnòstic de la situació actual de sinistralitat laboral i les causes que l'origina, així com establir, des del consens, línies d'actuació eficaces que ajuden a reduir les inassumibles xifres de sinistralitat laboral, en particular, de caràcter greu i mortal.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià