Publicado 25/11/2020 11:03CET

La Generalitat potenciarà l'"equitat habitacional" en els seus projectes pilot de vivenda pública

Vivenda pública en imatge d'arxiu
GVA - Archivo

VALÈNCIA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció general d'Innovació Ecològica en la Construcció, potenciarà l'"equitat habitacional" en els seus projectes pilot de vivenda pública.

Així ho ha anunciat aquest departament en el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, en el qual ha ressaltat que els projecte pilot de vivenda pública que s'estan impulsant introdueixen un "vector clau" en aquesta lluita com és "l'equitat habitacional per a generar vivendes inclusives i segures a més de resilients i confortables".

Per a la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, aquesta iniciativa és "un clar exemple per a contribuir a la igualtat i a l'eliminació de la violència contra la dona".

Matarredona ha incidit que "la incorporació de la perspectiva de gènere en l'entorn construït ha de seguir sent una prioritat des de l'administració pública, generant espais que mitiguen la percepció d'inseguretat i trenquen la distribució de rols de gènere en l'espai domèstic".

Per tot açò, també ha indicat la importància de posar en valor aquests nous vectors aplicats a tots aquells espais construïts en els quals es desenvolupa la vida humana. "No es pot entendre la creació d'espais inclusius, assegurances i confortables, sense incorporar l'equitat i la perspectiva de gènere".

Referent a açò, la directora general ha explicat que des de diferents iniciatives s'està treballant en el desenvolupament de mesures innovadores que plantegen "solucions alternatives" i que el seu objectiu "siga la configuració d'entorns habitacionales més segurs".

colaboracio