Publicado 16/05/2022 10:12

La Generalitat prepara ja el Benidorm Fest 2023 i inicia la promoció nacional i internacional de la pròxima edició

Archivo - Arxiu - L'artista Chanel guanyadora de Benidorm Fest 2022, posa amb el seu trofeu en el Mirador del Castillo
Joaquín Reina - Europa Press - Archivo

   S'ampliarà la capacitat del Palau de l'Illa de Benidorm i es crearà el 'Benidorm Fest Village' amb actes i gales musicals

   VALÈNCIA, 16 maig (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat inicia des d'aquest dilluns el reforç de la promoció nacional i internacional del Benidorm Fest 2023 amb l'objectiu d'aconseguir el màxim nombre d'impactes i difusió de la Comunitat Valenciana. Entre les accions previstes per a aconseguir una major difusió, es potenciarà la promoció del certamen musical en fires especialitzades i en esdeveniments musicals i de turisme LGTBI.

   A més, també està prevista l'ampliació de la capacitat del Palau de l'Illa de Benidorm i la creació del 'Benidorm Fest Village' perquè els i les "beni fans" puguen seguir el festival tota la setmana amb música, visites de participants, actes culturals, exposicions, xarrades, conferències sobre el festival i la seua història, ha detallat la Generalitat en un comunicat.

   El director general de Turisme, Herick Campos, ha posat en valor que el Benidorm Fest, que es va celebrar el passat mes de gener, "va aconseguir quotes de pantalla en televisió del 21 per cent durant la retransmissió de la gala i van arribar al 27,7% en el minut d'or de la final, quan es va anunciar la guanyadora".

   A les xarxes socials, el certamen musical en el qual es tria a la persona representant en el festival d'Eurovisió va ser 'trending topic' a nivell mundial, amb 358 milions de persones usuàries. L'impacte econòmic sol en la xarxa Twitter va suposar eixa nit 13,3 milions d'euros, i l'ocupació en els diferents allotjaments turístics es va incrementar en un 10%.

   Per a la pròxima edició, el director general de Turisme ha destacat que en 2023 no es preveu que existisquen les limitacions per la COVID-19, per la qual cosa ha anunciat que el Benidorm Fest "es convertirà en la setmana del Benidorm Fest, amb moltes més actuacions musicals i actes culturals en tota la ciutat, que permeten que els visitants gaudisquen plenament d'aquest gran festival".

   En aquest sentit, Campos ha avançat que la Generalitat obrirà canals de comunicació amb empreses locals i comarcals per a "fer-los partícips de l'esdeveniment" i, d'altra banda, amb 'eurofans' a nivell nacional per a "fer del Benidorm Fest una cita inexcusable en el seu calendari anual".

   El Benidorm Fest naix, a iniciativa del president, Ximo Puig, gràcies a la col·laboració entre RTVE i la Generalitat i amb el suport de l'Ajuntament de Benidorm. Segons ha subratllat el director general, "va llançar a la ciutat de Benidorm i a la Comunitat Valenciana pel cap alt alt del panorama eurovisiu, musical i dels grans esdeveniments".