Publicado 02/12/2020 13:13CET

La Generalitat preveu guanyar 39 milions anuals amb la reversió de les ITV, augmentar estacions i abaixar tarifes

Una ITV en la província de València
ITV LEVANTE - Archivo

Crearà una empresa pública liderada per l'Ivace a la qual subrogarà tot el personal

VALÈNCIA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Economia Sostenible ha donat a conéixer aquest dimecres l'estudi encarregat a la consultora Nuve Consulting sobre la reversió de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) que conclou que amb la gestió directa del servici, els guanys nets per a les arques de la Generalitat, una vegada pagats totes les despeses, seran de més de 39 milions d'euros anuals.

El document, de més de 5.500 pàgines, precisa que si es prorrogara la concessió actual, el guany seria de poc més de 7 milions a l'any i que en cas de licitar una nova concessió seria d'uns 19 milions.

Per al conseller d'Economia, aquestes xifres avalen el 'full de ruta' del Govern del Botànic, que s'ha marcat com a objectiu la gestió pública de les ITV una vegada concloga la concessió actual, vigent fins al 31 de desembre del 2022. La seua intenció és "millorar la qualitat" amb un servici "més proper i eficient", ha dit.

Climent ha explicat que la idea és crear una empresa pública, que estarà liderada per l'IVACE, a la qual se subrogarà tot el personal de les ITV, el conveni col·lectiu de la qual caldrà negociar amb els sindicats.

El procés de reversió, que es durà a terme en tres fases, les quals abasten fins al 2026, preveu a més ampliar la xarxa d'estacions (actualment hi ha 27 fixes i 13 mòbils) perquè la ciutadania puga tindre una a menys de 30 minuts i s'estudiarà una revisió de les tarifes als usuaris a la baixa, tal com recomana l'estudi de Nuve Consulting, ha avançat el conseller.

colaboracio