La Generalitat i la UV crearan una càtedra d'estudis sobre terrorisme i drets de les víctimes

I Congrés d'Innovació Docent de Víctimes del Terrorisme en les Aules Universitàries
GVA
Publicado: lunes, 28 noviembre 2022 19:06

   VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que en 2023 es crearà, en col·laboració amb la Universitat de València (UV), una càtedra dedicada a la investigació i divulgació del que ha suposat el terrorisme a Espanya i dels drets de les víctimes que comptarà amb una dotació de 40.000 euros.

   Així s'ha expressat durant la seua intervenció en l'acte d'obertura del primer congrés d''Innovació docent víctimes del terrorisme en les aules universitàries', on han assistit la sotssecretària del Ministeri de l'Interior, Isabel Goicoechea; la sotsdirectora general de Suport a les Víctimes del Terrorisme del Ministeri, Paloma Pérez; el president de Fundació Professor Manuel Broseta, Vicente Garrido, i la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángels Solanes, informa la Generalitat.

   Bravo ha destacat que el govern valencià "sempre ha volgut estar al costat de les víctimes des del primer moment perquè totes les víctimes, especialment les del terrorisme, han ocupat un paper primordial en l'àmbit de les polítiques públiques. Per aquest motiu, tots els anys, col·laborem amb les entitats per a seguir impulsant activitats en tots els àmbits".

   Com a exemples ha esmentat el Cicle de Cinema i Terrorisme impulsat per Fundació Broseta, la visita pel Centre Memorial de Vitòria o les múltiples activitats que es desenvolupen en el marc dels convenis amb les entitats i associacions de víctimes del terrorisme.

   Per a la consellera, en aquest fòrum es reafirma el compromís de la Generalitat amb la memòria i la reparació, però també amb la prevenció del terrorisme. Un compromís que s'ha materialitzat amb la inclusió en l'itinerari acadèmic dels més joves del projecte 'Memòria i prevenció del terrorisme'.

   Aquesta iniciativa naix gràcies a la col·laboració entre les consellerias de Justícia i Educació, el Ministeri de l'Interior i associacions i fundacions de víctimes del terrorisme.