La Generalitat Valenciana demanarà la declaració de zona catastròfica però insisteix en un 'Pla Marshall'

Publicado 16/9/2019 17:48:38CET
El president de la Generalitat, Ximo Puig, parla amb l'alcaldessa d'Almoradí, María Gómez, durant les obres de reparació de la mota del riu Segura
GVA

MADRID, 16 Sep. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que el seu govern demanarà la declaració de zona catastròfica per a les àrees afectades pel temporal d'aquests dies, però ha insistit a reclamar una espècie de 'Pla Marshall' per a zones com el Baix Segura perquè és "la gran horta d'Europa i està devastada".

En declaracions a Madrid, després de reunir-se amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, el president valencià ha explicat que les inundacions no han passat encara pel que "allò fonamental" encara és atendre l'emergència.

Aquest divendres, el Consell aprovarà els primers decrets d'ajudes directes per a pal·liar els danys i que es podrà començar a avaluar l'ocorregut.

No obstant açò, Puig ha insistit que la resposta ha d'anar "més enllà" d'aquestes ajudes directes o de la declaració de zona catastròfica, i ha demanat un pla general que reconstruïsca sobretot el Baix Segura, perquè va a afrontar problemes econòmics i també socials.

Ha explicat que aquesta zona proveeix de fruita i verdura bona part d'Europa i que pot perdre milers de llocs de treball per la devastació provocada pel temporal. "Necessitem una visió que vaja més enllà de la reposició d'equipaments, una espècie de 'Pla Marshall'", ha insistit.

colaboracio