Actualizado 23/02/2021 15:40 CET

La Generalitat valora alçar els tancaments perimetrals en les ciutats els caps de setmana a partir de març

Control policial a València
GVA

Puig advoca per una desescalada "extraordinàriament prudent" i diu que la Comunitat Valenciana està "en condicions" de flexibilitzar

VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apuntat que està "damunt la taula" alçar els tancaments perimetrals de cpa de setmana en les grans ciutats a partir de l'1 de març, quan expiren les actuals restriccions.

Així s'ha pronunciat Puig aquest dimarts en la seua visita a Elx, on ha advocat per una desescalada "extraordinàriament prudent" i ha afirmat que la Comunitat Valenciana està "en condicions" de flexibilitzar les mesures restrictives que van començar a mitjan gener.

El president s'ha congratulat del "gran esforç" de la ciutadania que ha permès que la situació epidemiològica avance "molt positivament". En aquest sentit, ha incidit que serà a final de setmana quan es decidisquen les mesures que se'n van a flexibilitzar (hi haurà una comissió interdepartamental el dijous).

No obstant açò, ha recordat que estem "en una situació molt difícil", per la qual cosa ha insistit en la "prudència" en la desescalada. A més, ha expressat el seu desig que la vacunació i la immunització vagen a significar "l'escut fonamental de salvació davant de la pandèmia".

Per açò, ha apostat per "accelerar la vacunació" i al mateix temps "mantindre la prudència", així com algunes de les restriccions que "són obligatòries per a poder conviure amb aquesta situació".

Puig també s'ha pronunciat sobre aquest tema a Alacant, on ha advertit del "perill evident" d'una quarta onada. "Tenim una situació molt difícil amb les variants tant sud-africana com britànica", ha indicat.

SEQÜENCIACIÓ

D'altra banda, Puig s'ha referit a la seqüenciació de genoma del virus per a detectar les seues variants, i ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és "l'espai d'Espanya on més es duu a terme", i que a Elx i València hi ha dos equips dedicats.

En aquest sentit, ha apuntat que es fan 200 seqüenciacions a la setmana i que ara que baixa la pandèmia "és més possible encara abordar" aquest procediment, així com el rastreig. De fet, ha apuntat que es van detectar diversos casos de variant sud-africana a Elx que mantenen la "traçabilitat", la qual cosa "dona més seguretat de cara al futur".

Contador
colaboracio