'Gènova' confirma que Casado només ensenyarà el contingut dels seus treballs de màster si se'l demana la Justícia

Pablo Casado mostra als mitjans treballs sobre el seu màster
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 13/9/2018 18:51:07CET

L'entorn pròxim a Casado confia que no hi haja imputació del Suprem, que es pronunciarà en les pròximes setmanes

MADRID, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -

La direcció nacional del PP ha confirmat aquest dijous que el líder del seu partit, Pablo Casado, només entregarà els seus treballs sobre el màster de Dret Autonòmic en la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) si se'l demana la Justícia, atés que no hi ha "cap obligació" de fer-los públics i aquest assumpte està ara en l'àmbit judicial, han indicat a Europa Press fonts 'populars'.

A 'Gènova' consideren que l'estratègia del Govern i del PSOE accedint a fer pública aquest divendres la tesi doctoral del cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, solament busca posar en el focus polític i mediàtic a Casado, de manera que aquest es veja forçat també a exhibir els quatre treballs que li van permetre obtindre el títol del màster que va realitzar entre 2008-2009.

No obstant açò, la direcció nacional del PP subratlla que el líder del PP ha donat "totes les explicacions", ha actuat amb "absoluta transparència" i, sobretot, no té "cap obligació" de fer públics eixos treballs. Segons el PP, "no es pot comparar" una tesi doctoral, que és un "honor acadèmic", amb els treballs per a aprovar les assignatures d'un màster.

HA DONAT EXPLICACIONS

A més, el PP posa l'accent en l'exercici de transparència que ha realitzat Casado des del primer moment. L'abril passat, en una trobada amb periodistes, Casado va exhibir els seus quatre treballs però els mitjans de comunicació no van poder accedir al seu contingut. També va explicar aleshores que el seu màster --en el qual li van convalidar 18 de 22 assignatures-- es regia per la legislació anterior a la del pla Bolonya i, en eixe marc, no era necessari presentar un Treball Fi de Màster (TFM).

En l'escenari actual, 'Gènova' ha confirmat que Casado només presentarà els seus treballs si se'l demanen en seu judicial. "No van a estar els treballs de Pablo Casado abans en el carrer que davant d'un jutge, que és el que pot demanar-li'ls", han assenyalat fonts del partit.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha reiterat aquest dijous que Casado ha fet un exercici de transparència que "no ha fet ningú" i ha afegit que ara estan en el plànol judicial i, per tant, "se'n van a atendre ací totes les peticions". "I com l'exercici de transparència ja està fet, no té sentit que seguim insistint en açò. És un tema que al final quedarà en res", ha manifestat.

CASADO ENVIA UN ESCRIT Al SUPREM

D'antuvi, el president del PP ha presentat un informe de 28 pàgines davant el Tribunal Suprem defenent la seua innocència, segons han confirmat a Europa Press fonts de la formació. Eixe escrit, que ha remès amb caràcter voluntari, ha sigut remès a la Fiscalia.

El Tribunal Suprem haurà de decidir en les pròximes setmanes si imputa o no Casado per aquest cas, una circumstància que en el seu entorn confien que no es produïsca. La jutgessa que va iniciar la causa, Carmen Rodríguez-Medel, va apuntar indicis de delicte en l'exposició raonada que va enviar a l'alt tribunal a primers d'agost en sospitar que el líder del PP va poder aconseguir el títol com a "regal o prebenda".

D'antuvi, aquest dijous el Suprem ja ha sol·licitat a la Fiscalia que informe sobre si ha d'obrir causa al president del PP pels suposats delictes prevaricació i suborn impropi en relació amb l'obtenció del seu títol de màster en la URJC.

CASADO DIU ESTAR "MOLT TRANQUIL"

Casado ha assegurat que està "molt tranquil" i que el seu màster no té "res a veure" amb el cas que ha provocat la dimissió de la ja exministra Carmen Montón, a la qual s'ha acusat d'un presumpte plagi en el seu Treball de finalització de Màster (TFM).

"Jo sí vaig fer tot a través de Secretaria, vaig guardar tota la documentació i a més, a penes 10 hores després de conéixer a la nit la informació d'eixe curs de doctorat, fins a 60 companys periodistes van poder revisar durant dos hores tota la documentació i tots els treballs aportats per a superar quatre assignatures", ha dit davant els periodistes.

Anit, en una entrevista en Trece recollida per Europa Press, Casado va dir que ell ha dit "tota la veritat" actuant amb "tota" transparència i que va fer el que se li va demanar. En la seua opinió, es vol "estirar" aquest tema "perquè igual no tenen gens" contra ell o contra el PP.

colaboracio